Leksand tog sällsynt seger i Skellefteå

12 december 2020 20:35
#SKELIF

I en jämn första period var det bortalaget Leksand som gjorde enda målet, då talangen Isak Rosén noterades för sin första SHL-poäng via en assist. Den ledningen släppte man inte på hela matchen, utan gick upp till 0-3 innan Skellefteå lyckades reducera vilket gav slutresultatet 1-3. På det hela taget var det dalmasarnas match och de kunde åka hem från Västerbotten med en seger för första gången på sju år.

– Ska man lyckas vända måste man få lite medstuds, och det fick vi inte i tredje. Totalt sett var vi inte riktigt med idag, ansåg Skellefteås tränare Andreas Falk.

– Vi stänger mittzonen och stänger deras fart. Det handlar om att spara resurser, vi går lite kort på folk. Och så är Janne (Juvonen) bra där bak, summerade en nöjd Jon Knuts, dagen till ära jubilar.

• Skellefteå åkte på sin andra raka förlust.
  • För andra gången på fyra matcher åkte Tyler Morley på matchstraff.
  • Skellefteå är bäst i SHL i boxplay, men ikväll släppte man in ett mål i den spelformen.
  • Senast blev Elias Salomonsson förste spelare född 2004 att debutera i SHL, ikväll var han med igen och noterades för 07:14 i speltid.
  • Skellefteå sköt nästan lika mycket utanför mål (18 skott) som på mål (21 skott) den här matchen.

• Leksand vann första perioden - senast man gjorde det borta mot Skellefteå? 1 december 1988 rapporterar domarna.se.
  • Efter lång måltorka har Patrik Zackrisson nu gjort tre mål på fyra matcher. Hans 0-2-mål ikväll var snarlikt hans 2-3-mål senast mot Växjö.
  • Oskar Langs 1-0-mål var hans första poäng på bortaplan för säsongen.
  • Isak Rosén stod för sin första SHL-poäng i karriären.