Lättad Leino ledde Örebro till seger

26 december 2020 20:26
#ÖREVLH

Det brukar vara jämna matcher mellan Örebro och Växjö. Två gånger tidigare har lagen mötts den här säsongen, och båda gångerna har det slutat med övertid. Den här gången blev det till slut en klar seger för Örebro där Robert Leino bröt en fem matcher lång poänglös svit när han gjorde matchvinnande 3-1-målet i andra perioden. Matchen slutade 6-2 till Örebro.

– Vi gör en otroligt bra match. Vi var missnöjda senast mot Frölunda men kommer verkligen tillbaka och visar att vi kan göra just det. Många gör det bra, från Enroth i kassen till Elias Ekström som blockar två skott och sätter sista i tom kasse, sa Robin Kovacs efter slutsignalen.

– Vi är sådär tycker jag. De kommer på nån kontring och sätter nån kasse, sen får vi inte utdelning i powerplay. Vi flyttar pucken ganska bra men det sista lilla saknas, ansåg Växjös Richard Gynge.

• Örebro är starka hemma och tog elfte segern på 13 hemmamatcher under säsongen.
  • Robin Kovacs trivs mot Växjö, efter ett mål och två assist ikväll står han noterad för sju poäng (4+3) på de tre inbördes mötena den här säsongen.
  • Daniel Muzito Bagenda såg mycket lättad ut efter att äntligen ha gjort säsongens första mål vilket betydde 2-1 till hemmalaget.
  • Vid ledning efter första perioden har Örebro nu tagit tio vinster, spelat en oavgjord och inte förlorat någon match den här säsongen.
  • Efter fem poänglösa matcher bröt Robert Leino sviten när han gjorde 3-1 i andra perioden, ett mål som kom att bli matchvinnande.

• Växjö vann skotten med 29-23, men det hjälpte föga.
  • Jack Drury gjorde sitt sjätte mål för säsongen och faktum är att hans första SHL-mål överhuvudtaget också kom mot just Örebro.
  • Joel Persson hade en assist ikväll, vilket innebär att han nu står noterad för fem poäng (0+5) mot Örebro under säsongen.
  • Ett av Växjös två mål ikväll kom i powerplay, en spelform man varit effektiva i mot Örebro. Kvällens mål var lagets femte PP-mål mot närkingarna under säsongen.
  • Växjö är vanligtvis starka i tredje perioden, men förlorade den ikväll vilket ger raden 10-5-6 sett över säsongen.