Brynäs vann igen - Ölund avgjorde i förlängning

30 december 2020 21:38
#FBKBIF

Gästande Brynäs tog ledningen dryg halvvägs in i den första perioden och eftersom lagen delade broderligt på målen i mittakten hade man även uddamålsledningen in i den tredje perioden. Där kvitterade Färjestad och hade bud på mer men matchen gick till förlängning där Brynäs drog längsta strået; 2-3.

– Vi är lite för släpphänta vid det avgörande målet tycker jag. Det är ett desperat Brynäs som har haft ett längre break. De kommer hit och är noggranna och strikta, sa Färjestads tränare Johan Penneborn till C More.

– Det är en jämn match. Det är två lag som krigar därute. Det var skönt att vi kunde komma härifrån med två poäng, sa Linus Ölund, segerskytten.

Färjestad BK

• Föll för andra matchen i rad. Laget har nu tre förluster på sina fem senaste matcher.
  • Jacob Nilsson nätade för andra matchen i följd. Han har gjort fyra poäng (3+1) på sina fyra senaste matcher.
  • Jacob Peterson gjorde sitt nionde mål för säsongen. Tre av dessa har kommit mot Brynäs.
  • Daniel Viksten stod för en assist och har nu gjort fyra assist på de tre senaste matcherna.
  • Carl Jakobsson sköt mest: Fem skott på mål.

Brynäs IF

• Tog andra raka segern.
  • Anton Rödin förlängde sin poängsvit. Forwarden har nu gjort poäng i fem raka matcher, varav han har nätat i två raka.
  • Brynäsdebutanten Chad Billins noterades för två assist. Även Shane Harper debuterade men gick poänglös.
  • Linus Ölund blev tvåmålsskytt och har nu gjort fyra poäng på sina fyra senaste matcher. Tre av dessa har varit mål.
  • Samuel Ersson stoppade 34 av 36 skott.