IKO

Sandberg tungan på vågen för HV71

28 december 2020 21:44
#HV71IKO

Det var två lag med tunga trender som möttes i Husqvarna Garden på måndagskvällen. Det blev också en jämn match fylld med kamp och dueller. Efter 60 täta minuter stod det 2-2 på tavlan och förlängning fick avgöra. Där klev kvällens stora matchhjälte Filip Sandberg fram och sköt segern och två poäng till HV71 med sitt andra mål för matchen vilket gav slutresultatet 3-2.

– Det är en jämn match, skönt att gå vinnande ur striden. Det visar att vi är ett starkt lag, sa HV71:s matchhjälte Filip Sandberg.

– Vi håller ihop spelet och är jämna över 60 minuter. Vi har haft ruggiga dippar under den här förlustsviten men vi spelar stabilare nu och det ger oss chansen att vinna. Sen påverkar så klart situationen vi är i, men vi får ta det match för match, summerade Oskarshamns Martin Filander.

• HV71 hade inte vunnit sedan 5 december, men bröt nu den fyra matcher långa förlustsviten.
  • Filip Sandbergs två mål innebär att han nu gjort fyra mål på sina fyra senaste matcher.
  • Craig Schira, som inte ens fått sitt namn på tröjan än, har nu gjort två mål på sina tre första matcher i HV71.
  • Eric Martinssons två assist innebär att han kliver upp i intern poängligaledning med 20 poäng (2+18).
  • Jonas Gunnarsson imponerade i kassen och räddade 33 av 35 skott.

Oskarshamn

• I och med kvällens förlust har Oskarshamn nu tangerat sin (och Väsbys) rekordlånga förlustsvit på 14 raka matcher.
  • Fredrik Olofsson bröt sin sju matcher långa mållösa svit när han satte 1-1.
  • Kim Rosdahls dubbla assist innebär att han nu gjort fem poäng på säsongens tre möten med HV71.
  • Även Markus Modigs hade två assist, och även han trivs mot HV71. Han har gjort fyra poäng (2+2) mot just HV71 - på bara två matcher.
  • Mest skottglad i bortalaget var backen Pontus Näsén som sköt inte mindre än fem skott på mål under matchen.