Bergfors dubbel sänkte Linköping

28 december 2020 21:22
#LHCDIF

Det var två lag som ville upp på vinnarspåret igen när årets sista hockeymatch spelades i Saab Arena mellan Linköping och Djurgården. En som känner till den arenan väl är Niclas Bergfors, som spelade i Linköping 2016. Nu visade han att den slitna klyschan om att släkten är värst har visst fog. Hans två snabba fullträffar i den första perioden bar hela vägen till seger för hans Djurgården. Slutsiffrorna skrevs 1-5.

– Vi är inte riktigt redo från start, de är mycket aggressivare, det sätter tonen för matchen. Det blir lite bättre i andra perioden, men det är hela tiden två mål bort. Det var inte alls bra idag, kommenterade en nedslagen Dan Pettersson.

– Glädjande idag är att vårt passningsspel håller bra klass, det är det vi brottats med på bortaplan. Vi är otroligt konsekventa idag, sa en nöjd Mikael "Musse" Håkansson efter matchen.

• Linköping åkte på andra raka förlusten efter julfirandet.
  • Lagets powerplay fortsätter trilskas. Tre resultatlösa numerära överlägen ikväll och man är nu nere på 6,66 % utdelning senaste sex matcherna.
  • Laget fortsätter släppa in många mål mot Djurgården, totalt har det blivit 15 insläppta på de tre matcherna mot stockholmarna den här säsongen.
  • Detta trots att man bytte målvakt jämfört med de två första matcherna mot Djurgården och matchade Niklas Lundström ikväll. Han landade på beskedliga 82,61 i räddningsprocent.
  • En som i alla fall trivs mot Djurgården är Jaakko Rissanen, han har nu stått för tre mål och en assist mot Djurgården sett över säsongen.

• Djurgården tog säsongens tredje bortaseger.
  • När man gjort första målet - som ikväll - har man vunnit elva matcher, spelat tre oavgjorda och förlorat blott två (varav en faktiskt senast man var i Saab Arena).
  • Släkten är värst! Fråga bara Niclas Bergfors. Kvällens tvåmålsskytt har sedan säsongen 2016/17, när han bytte Linköping mot Djurgården, gjort 13 poäng (6+7) på 15 matcher mot östgötarna.
  • Mantas Armalis fortsätter imponera, ikväll räddade han 26 av 27 skott och landade på 96,30 i räddningsprocent.
  • Henrik Eriksson slog till med säsongens första fullträff när han prickade in 1-4 och stängde matchen i tredje perioden.