FBK

Ramstark defensiv gav elfte raka

28 december 2020 21:32
#VLHFBK

Serietrean Växjö verkar närmast ostoppbara hemma i Vida Arena. Inför kvällens match mot Färjestad hade smålänningarna tio raka segrar på hemmaplan, och man visade direkt från nedsläpp att det skulle bli jobbigt för bortalaget att bryta den sviten. Färjestad sköt inte mer än 14 skott på mål när Växjö vann med 4-1.

– De fem minuter här i tredje där vi dödar av fyra mot fem är bäst ikväll. Vi spelar modigt och det är otroligt stärkande för oss att klara av det. Det känns positivt och nånting vi ska vara stolta över, sa Växjös Sam Hallam efter matchen.

– Vi får en gyllene chans med fem minuters powerplay men får inte in den. Växjö är bättre än oss idag så det är inte mycket att säga om tyvärr, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More efter matchen.

• Segern innebär att Växjö alltså tagit elva raka segrar i Vida Arena och har på de matcherna målskillnaden 47-18!
  • Martin Lundberg gjorde sitt 50:e SHL-mål vilket betydde 2-1, det var dessutom hans 100:e poäng.
  • Senare i matchen passade han på att ta ett matchstraff.
  • Andrew Calof gjorde mål på straffslag, och har nu nio poäng senaste sex matcherna.
  • Jack Drurys fina form fortsätter. Den unge amerikanen har nu gjort mål i tre raka matcher och har fina 3+3 på sina fem senaste.

Färjestad

• Färjestad hade vunnit tre av sina fyra senaste matcher borta och sex av sina sju senaste matcher, men lyckades inte bygga vidare på någon av de sviterna.
  • Faktum är att laget bara lyckades skjuta 14 skott på mål under matchen, varav åtta kom sista tio minuterna.
  • Färjestads powerplay var stekhet. På de fem senaste matcherna inför kvällens drabbning hade man 57,14 % utdelning i den spelformen, men trots sju minuters powerplay i tredje perioden förblev man mållösa med en man mer.
  • Jacob Nilssons mål innebär att han nu har tre poäng (2+1) senaste två matcherna.
  • Det var ingen tvekan om vem som svalde mest istid hos bortalaget ikväll: Jonathon Blum klockade in på 23:35, mer än två minuter mer än Jesse Virtanen.