Växjö vann komfortabelt efter utdelning i mittenakten

30 december 2020 19:55
#MIFVLH

Trots att gästande Växjö bombarderade Malmö med skott var det ett lika inför mittenakten. Där skulle smålänningarna få retroaktiv utdelning. Inom loppet av tre minuter hade gästerna gjort tre mål och efter det släppte de aldrig det spel- och målmässiga övertaget. Slutsiffrorna skrevs till 6-2 när Växjö avslutade året med en odiskutabel seger.

Sagt efter matchen:

– Växjö vinner helt välförtjänt. Vi har inte krispigheten i spelet, utan känns sega och tunga. Vi är chanslösa långa stunder, konstaterade Malmötränaren Joakim Fagervall.

– Vi spelar extremt bra i 60 minuter. Otroligt skönt att sluta 2020 så här, sa Växjös Marcus Sylvegård.

Malmö Redhawks

• Malmö förlorade för andra matchen i följd.
  • Trots att skåningarna förlorade skotten med 5-21 i den första perioden slutade den ett lika.
  • Med lagets tredje skott på mål i matchen satte Joe Veleno sin sjunde balja för säsongen.
  • Adam Johnson följde upp sin fina debut med att assistera till Velenos mål. Han har nu 1+2 på sina första två matcher.
  • Emil Sylvegård är i fin målform och nätade på nytt. Han har gjort tre av Malmös fem mål mot Växjö den här säsongen.

Växjö Lakers

• Växjö har vunnit tre av tre möten mot Malmö den här säsongen.
  • Efter fyra nederlag i Malmö Arena tog smålänningarna sin första bortaseger mot Malmö sedan den 13 januari 2018.
  • Jack Drurys klubba glöder: amerikanen nätade för fjärde matchen i följd.
  • Emil Pettersson fortsätter att leverera poäng. I afton stod han för ett mål och två assists, vilket gör att han toppar den totala poängligan.
  • Marcus Sylvegård stod för två assists och vann duellen mot storebror Emil i Malmötröjan. Han är uppe i elva poäng, vilket redan nu är hans högsta notering någonsin under en säsong.