DeSousas dubbel bakom sjätte raka

2 januari 2021 17:32
#LHFLHC

Luleå kom till matchen mot Linköping med fem raka hemmasegrar mot östgötarna. Efter drygt fyra minuter hade Chris DeSousa gjort två mål - och därmed gjort mål sex matcher i rad - och gett sitt lag ett drömläge till sex raka. Det förvaltade man väl, och gick i den andra perioden ifrån till 5-1, en ledning som till slut landade i slutresultatet 5-2.

– Det känns bra, det syns säkert på mitt spel. Jag tycker att jag spelar bra och gör mitt bästa för laget. Sen har jag haft lite tur också, men det har känts riktigt bra de senaste sex matcherna, sa Luleås matchhjälte Chris DeSousa.

– Det är frustrerande, vi får fem minuter powerplay och gör inte det tillräckligt bra. Vi är sköra, vi tappar momentum där. Det vänder över, de får energi och lyckas göra ett par baljor. Nä, jag är less, sa en uppgiven Markus Ljungh i bortalaget.

• Chris DeSousa gjorde mål för sjätte matchen i rad, och den här gången två stycken dessutom.
  • Båda gångerna framspelad av Linus Klasen som nu gjort 1+8 senaste sex matcherna.
  • Luleå är i riktigt bra form i special teams. Idag blev det två mål i powerplay och ett i boxplay.
  • Det senare blev ett nyckelmoment i matchen: Först dödade hemmalaget av ett fem minuter långt boxplay, och med fyra sekunder kvar satte Karl Fabricius 3-1.
  • Victor Berglund gjorde mål för första gången sedan den 22 oktober.

• Dagens förlust var den fjärde raka för Linköping efter juluppehållet.
  • Dessutom sjunde på de åtta senaste mot Luleå.
  • Linköping är sämst i ligan i numerärt underläge just nu. På de sex senaste matcherna ståtar man med föga smickrande
  • Niko Ojamäki, värvad som målskytt, gjorde sitt blott andra mål för säsongen när han utnyttjade ett friläge i första perioden.
  • Linköping släppte återigen in första målet, något man nu gjort i 17 av de 25 matcher man spelat under årets SHL-säsong.