LIF

60 skott av Leksand, vann till slut på straffar

2 januari 2021 18:04
#BIFLIF

Efter att ha återstartat efter det ofrivilliga coronauppehållet med två raka segrar tog det tvärstopp för Brynäs i klassikermötet med Leksand. Gävlelaget gick visserligen upp i ledning 3-1 i första perioden, men sen var det Leksands match helt och hållet. Dalalaget vann skotten med förkrossande 60-19, och till slut vann man välförtjänt sedan Peter Cehlarik avgjort i straffläggningen och fastställt resultatet 4-5.

– Läget är att det är oavgjort och vi behöver förbättra vårt spel. Vi behöver inte bry oss så mycket om vad som hänt tidigare utan titta framåt. Vi behöver komma ur egen zon bättre, snabbare och rakare, sa Brynäs tränare Peter Andersson inför tredje perioden.

– Bra för oss att få med oss två poäng. Vi hade lägen att avgöra i tredje, men så är det. Stark insats från vår sida. Skönt att alla kedjor bidrar. Ska vi komma topp sex måste vi fortsätta samla poäng, så det var viktigt att vi tog två här idag, sa Leksands Peter Cehlarik efter matchen.

Brynäs

• Efter två raka segrar tog det stopp för Brynäs, som ändå kan trösta sig med att ha stått för årets stöld - så här långt in på 2021.
  • Tomi Sallinen gjorde mål i sin 200:e SHL-match.
  • Anton Rödin kvitterade till 1-1 med sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.
  • Brynäs gjorde mål i numerärt underläge idag, lagets tredje för säsongen. Bara två lag i SHL är bättre med fyra fullträffar i numerärt underläge.
  • Patrik Berglunds poängform fortsätter, efter en assist idag har han nu 1+5 på sina fem senaste.

Leksand

• Peter Cehlarik gjorde två powerplaymål senast lagen möttes, och fyllde på med ytterligare ett idag.
  • Dessutom avgjorde han med två mål i straffläggningen.
  • Det var för övrigt första gången den här säsongen Leksand var inblandade i ett straffavgörande.
  • Carter Ashton gjorde sitt första mål i Leksandströjan vilket betydde 0-1 efter 04.34.
  • Axel Brage, som stod i segermatchen senast, blev inbytt efter en period och räddade 14 av 15 skott när Leksand alltså vände till seger igen.