IKO

Oskarshamn kom tillbaka - besegrade Djurgården

7 januari 2021 21:45
#DIFIKO

En pigg inledning satte Oskarshamn i förarsätet redan efter 21 sekunder borta mot Djurgården och gästerna utökade denna ledning med ett mål innan paus. 0-2 blev till 0-3 i den andra innan hemmalaget fick in en reducering. Två snabba mål från Djurgården i inledningen av tredje öppnade upp matchen. Men Oskarshamn kunde ta tre poäng tack vare Lance Bouma med knappt fem minuter kvar att spela.

– Vi lyckades hitta ett sätt att förlora när vi kommit ikapp. Det är ingen bra insats av Djurgården hockey idag. Det här var inte vad jag väntat mig, sa Robert Ohlsson till C More

– Scenariot blir exakt som det blev här förra gången när vi leder med 3-1 och tappar innan vi avgör sent, sa gästernas tränare Martin Filander till C More

Djurgårdens IF

• Föll för andra matchen i följd.
  • Jesper Pettersson gjorde sitt fjärde mål för säsongen, vilket är tangerat personbästa under en säsong för backen.
  • Bobby Nardella stod för två assist och har nu gjort sju poäng (1+6) på de senaste sex matcherna.
  • Linus Andersson (1+0 ikväll) bröt en tre matcher lång poänglös svit.
  • Rhett Rakhshani (0+1 ikväll) förlängde sin poängsvit till fyra raka matcher.

IK Oskarshamn

• Tog andra raka segern efter 16 raka förluster.
  • Tog tredje raka segern mot Djurgården den här säsongen.
  • Max Veronneau gjorde sitt första SHL-mål och stod totalt för tre poäng i afton.
  • John Dahlström gjorde sitt fjärde mål på två matcher och tionde mål för året. Dahlström förlängde även sin poängsvit till tre raka matcher, på vilka han nu gjort fyra mål och två assist.
  • Lance Bouma gjorde sitt första SHL-mål.