Dubbla tvåmålsskyttar när Malmö besegrade HV71

2 januari 2021 17:43
#HV71MIF

Gästande Malmö låg snäppet före HV71 under stora delar av matchen och det skulle visa sig bli avgörande. Skåningarna hade en uddamålsledning efter såväl den första som den andra perioden och när Carl Persson gjorde 1-3 tidigt i den sista perioden fick Malmö matchen dit man ville. Samme Persson fastställde slutresultatet i tom bur med knappt två minuter kvar att spela.

– Jag är inte helt nöjd med insatsen idag. De gör 3-1 lite för snabbt i tredje perioden och energin rinner ner Vi får inte riktigt till anfallsspelet som vi vill, sa HV71-tränaren Niklas Rahm till C More.

– Otroligt sköna tre poäng. Skönt att studsa tillbaka efter några dåliga matcher. Vi gör en bra förstaperiod, de får studsa tillbaka i andra och i tredje är vi bättre igen. En fullt godkänd bortamatch, sa Malmös Carl Persson till C More

• Har nu sex förluster på de sju senaste matcherna.
  • Inlånade Mattias Nörstebö gjorde poäng i sin första match. En assist blev det för backen.
  • Simon Önerud bröt en sju matcher lång mållös svit.
  • Backen Eric Martinsson fick se en fem matcher lång poängsvit brytas, men han spelade mest av alla utespelare i hemmalaget: 21:23 minuter.
  • Önerud sköt mest i HV71: Tre skott på mål.

Malmö Redhawks

• Studsade tillbaka till vinnarspåret efter två förluster. Malmö har nu fem vinster på de sju senaste matcherna.
  • Tvåmålsskytten Lars Bryggman bröt en 13 matcher lång mållös svit. Senast han nätade var den 14 november mot Brynäs. Då blev det också två mål.
  • Johan Olofsson (0+2) ikväll bröt en tre matcher lång poänglös svit. Senast han gjorde poäng var just mot HV71.
  • Carl Persson blev tvåmålsskytt och gjorde därmed sitt fjärde och femte mål för säsongen.
  • Bryggman sköt mest av alla utespelare i matchen: Fem skott på mål.