Bragdvändning av Djurgården stoppade rekordsvit

9 februari 2021 21:38
#DIFMIF

Sju sorger i form av förluster följdes inte av en åttonde bedrövelse för Djurgården, som svarade för en smärre bragd genom att vända underläge 2-3 till seger 4-3 mot Malmö i slutminuterna. Segerskytt var Alexander Holtz, som dessförinnan inte hade gjort mål i SHL sedan 28 november.

Se highlights från matchen längre ner i artikeln.

– Det var skönt att vinna! Vi har rätt många torsk i rad, så det är skönt att få gå till uppehåll med en vinst. Det kändes som att vi hade jobbat hårt hela matchen, så det var välförtjänt sett till de senaste matcherna, konstaterade Djurgårdens matchvinnare Alexander Holtz i C More.

– Vi spelar det ur händerna till hundra procent. Vi har det i händerna, men stressar bort det. Nu är det mest frustrerat, när det kändes väldigt stabilt, tyckte Malmös tränare Joakim Fagervall i C More efter att ha tappat 3-2 till 3-4 i slutminuterna.

Djurgården Hockey

• Djurgården kom till spel med sju raka förluster och blott en poäng under denna tidsperiod. Den trista sviten var tangerat bottenrekord i klubbens historia - men den tog slut i kväll mot Malmö.
  • Stortalangen William Eklund hade inte gjort mål sedan i november, men i kväll nätade han via 1-1. Han gjorde det dessutom helt ensam, jagad av fem (!) motståndare på väg mot Malmös målbur.
  • Matchen bjöd på ovanligt många tacklingar, 25-29. Flest i DIF svarade Jesper Pettersson och Henrik Eriksson för, 3 stycken vardera.
  • I slutet av matchen jagade Djurgården kvittering och lyckades för ovanlighetens skull göra mål i numerärt överläge genom Niclas Bergfors, som satte 3-3 efter 16:58.
  • Bara minuten senare gjorde Alexander Holtz sin första poäng på sju matcher genom att sätta 4-3 på en kontring. Målet var hans första i SHL sedan den 28 november och gav alltså tre poäng in på DIF-kontot.

Malmö Redhawks

• Malmö hade inför matchen fyra raka förluster mot Djurgården på bortais och inte gjort ett enda mål framåt under de tre senaste besöken. Det tog mindre än fem minuter innan den målsviten var bruten i kväll.
  • Pathrik Westerholm var inför matchen den enda spelare i Malmö som gjort ett mål mot Djurgården den här säsongen. Efter 04:50 i period 1 hade just han nätat igen och dubblerat sin och skåningarnas målskörd via 0-1 i numerärt överläge.
  • I den andra perioden hade Djurgården 6-0 i skott på mål efter 13 minuter och dominerade matchen i det närmaste totalt. Efter totalt 19 minuter utan ett skott på mål vaknade Malmö till och kvitterade till 2-2 efter flera vassa chanser.
  • 400 matcher i SHL. Den milstolpen nådde målvakten Oscar Alsenfelt i den här matchen där han räddade 21 av 25 skott. Växjö, MODO, Leksand och Malmö är klubbarna som han har representerat i Elitserien/SHL.
  • Mest istid i laget hade Adam Ollas Mattsson med över 23 minuter i kväll.