LHF

Malmö höll undan mot Luleå

28 februari 2021 19:48
#MIFLHF

Malmö gjorde den första periodens enda mål hemma mot Luleå. Det föranledde en betydligt mer explosiv mittperiod där Malmö gjorde tre mål och Luleå ett. En kvick reducering från gästerna i inledningen av slutperioden gav en spänning som blev än mer intensiv efter ytterligare en reducering. Närmare kom dock inte Luleå. Istället kunde Malmö avgöra i tom bur: 5-3

Highlights finns längre ner i artikeln

– Det är två hyfsat bra perioder. Vi slutar spela lite i sista. Men vi behåller lugnet och spelar hyfsat sista tio Vi är konsekventa i det vi gör. Vi har ett system som alla krigar för. Det kommer inte av sig själv, sa Malmös Emil Sylvegård till C More

– Vi lägger krokben för oss själva. Det går inte att spela 20 minuter av 60. Vi måste alla se oss i spegeln. Idag är vi inte där första 40 och det kostar oss matchen. De är bättre mentalt förberedda än vad vi är, sa Luleås kapten Erik Gustafsson till C More.

Malmö Redhawks

• Tog femte raka segern. Malmö har inte vunnit fem raka sedan 2017 (19 oktober - 7 november).
  • Bröt en fem matcher lång förlustsvit mot Luleå.
  • Jesper Jensen Aabo gjorde sitt andra mål på tre matcher, och tredje mål totalt för säsongen.
  • Adam Johnson gjorde ett mål i afton. Han har därmed gjort fyra mål på de senaste tre matcherna.
  • Christoffer Forsberg gjorde sin 300:e SHL-match. Han firade med att göra sitt femte mål för året.

Luleå Hockey

• Inkasserade femte raka förlusten.
  • Filip Hållander gjorde mål för andra matchen i följd och tredje gången på fyra matcher.
  • Petter Emanuelsson gjorde sitt första mål sedan den 1 december. Han missade dock en längre period på grund av skada men bröt en nio matcher lång mållös svit.
  • Juhani Tyrväinen noterades för TVÅ ASSIST under kvällen. Det gör att han nu har gjort tio mål och 20 assist för säsongen, han passerade därmed fjolårets notering på 29 pinnar.
  • Nils Lundkvist gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Han är bäste målskytt bland backarna i ligan.