Leksand höll undan mot Frölunda

21 januari 2021 21:44
FHCLIF

Leksand tog tag i den målmässiga taktpinnen knappt 14 minuter in i matchen när Emil Heineman bröt dödläget och man hann dubbla detta innan paus mot Frölunda. Lagen delade broderligt på målen i mittperioden och slutakten bjöd på öppna spjäll åt båda håll när hemmalaget reducerade till 2-3 följt av två mål från gästerna. Två nya reduceringar föll men närmare än så kom inte Frölunda och slutresultatet skrevs till 4-5.

– "Det är surt. Jag tycker att vi spelar bra under stora delar av matchen men vi slarvar och blir straffade hårt." säger Lucas Raymond till C more

– Det är starkt att komma hit till Göteborg att vinna trots mycket boxplay. Vi vågar gå lite mer för det på bortaplan, lite som vi gör hemma. Det har vi vridit till under de senaste matcherna, sa Patrik Zackrisson till C More

Frölunda HC

• Har nu förlorat tre av sina fyra senaste hemmamatcher.
  • Patrik Carlsson gjorde sitt elfte mål för säsongen, fem av dessa har kommit i powerplay.
  • Lucas Raymond bröt en 15 matcher lång måltorka i SHL (matcherna han missade på grund av JVM ej medräknade).
  • Anders Grönlund gjorde sitt tredje mål för säsongen. Hans bästa notering under en SHL-grundserie är fyra mål.
  • Robin Alvarez noterades för en assist och bröt därmed en åtta matcher lång poänglös svit.

Leksands IF

• Tog sjätte raka bortasegern,
  • Jesper Kandergård gjorde sitt första SHL-mål i karriären.
  • Carter Camper gjorde sitt tolfte mål för säsongen. Förra året var tolv mål toppnoteringen för Leksands bäste målskytt (Marek Hrivík). Nu har både Camper och Peter Cehlarik (18 mål) tangerat eller passerat detta.
  • Patrik Zackrisson bröt en fem matcher lång måltorka.
  • Johan Fransson spelade mest av alla utespelare: 24:33 minuter.