DIF

Djurgården bröt tunga sviten

19 januari 2021 21:49
#RBKDIF

Rögle hade vunnit fem raka hemmamatcher mot Djurgården inför kvällens match. Det var också skåningarna som började klart bäst och gick upp i tvåmålsledning via dubbla fullträffar signerade Niklas Hansson. Men Djurgården jobbade sig in i matchen och åt ikapp underläget vilket gav oavgjort efter full tid och i lagets första straffläggning för säsongen kom också den första segern via 3-2.

– En bra start i matchen, mycket energi. Sen tappar vi i andra och går ner oss lite. En jämn tredjeperiod och sen förlorar vi på straffar. Det kändes som vi blev avvaktande och inte fick samma tryck på dem i andra. Det pratade vi igenom inför tredje och spelade upp oss, sa Rögles Mattias Sjögren till C More efter matchen.

– Det var riktigt skönt att vinna till slut. Vi är starkare på pucken, vinner mer närkamper, tar mer puckar till kassen från andra perioden och framåt. Det får vi bygga vidare på, sa en nöjd Linus Andersson som blev matchhjälte i straffläggningen.

Se highlights från matchen längre ner i artikeln.

Rögle

• Serieledande Rögles form har kommit av sig något, och laget har nu fyra förluster på sina sex senaste matcher.
  • Man mäktade dessutom bara med 16 skott på mål under matchen, varav tio avlossades i den första perioden.
  • Två mål av Niklas Hansson innebär att han nu har gjort nio poäng på sina åtta senaste matcher.
  • Daniel Zaar hade en assist vilket innebär att han nu står noterad för 2+2 på två matcher mot Djurgården den här säsongen.
  • Dennis Everberg byggde på sin poängform med en assist, vilket gör att han nu gjort två mål och fyra assist senaste fem matcherna.

Djurgården

• Efter en tung period med fem raka förluster har Djurgården nu tagit två raka segrar på bortaplan.
  • Efter att ha legat på svaga 67,86 % i boxplay senaste åtta matcherna höll Djurgården tätt i numerärt underläge - en nyckel till segern.
  • Det här var första gången för säsongen Djurgården var inblandade i en straffläggning - och det blev seger direkt.
  • Bobby Nardella fortsätter imponera för Djurgården och hade en assist ikväll. Han har nu två mål och åtta assist senaste tio matcherna.
  • Efter att ha missat fyra matcher kom Alexander Holtz tillbaka och skrev in sig i poängprotokollet direkt via en assist.