Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Möllers superform gav nionde raka

31 januari 2021 19:44
#LHFSKE

Bortalaget Skellefteå kom till matchen mot Luleå i Coop Norrbotten Arena med hysterisk form. Åtta raka segrar och tre raka nollor. Jakten på SHL-rekordet utan insläppt mål satte Linus Klasen stopp för när han gjorde 1-1 i första perioden, men mer än så lyckades inte Luleå med den här kvällen. Skellefteå var tyngre och effektivare och vann till slut med 4-1 vilket innebär att man nu vunnit nio av de tio senaste borta mot Luleå.


Se highlights från matchen längre ner i artikeln.

Sagt om matchen

– Jag får erkänna att Skellefteå vinner rättvist. Efter deras mål i powerplay i sista perioden har vi inte kraften att jaga ikapp och är lite slarviga i passningsspelet. Fyra skott räcker inte för att ta ikapp. Har man ingen fart i spelet är det svårt att skapa tryck i offensiv zon, sa Luleås Henrik Stridh direkt efter slutsignalen.

– Man får bita i och köra på när man har motgång, och inte glömma bort det hårda jobbet när man har medgång. Det är bara att köra på nu. Vi har varit bra och haft starka tredjeperioder. Om det varit lika eller vi haft ledningen med ett har vi inte blivit passiva utan fortsatt gå för mål utan att slarva, sa Skellefteås lagkapten och tvåmålsskytt Oscar Möller om målformen och kvällens seger.

Luleå

  • Förlusten var Luleås femte på de sex senaste matcherna.
  • Trots det hade man åtta segrar på sina tio senaste hemmamatcher, men den siffran förbättrades alltså inte.
  • Linus Klasen blev målskytt för tredje matchen i rad - efter att dessförinnan gått mållös i tolv raka.
  • Comeback senast, och Jonas Berglund medgav inför matchen att det var den här matchen som var hans morot till den tidiga återkomsten. Han fick också med sig en assistpoäng ikväll.
  • Efter imponerande räddningsprocenten 95,45 på säsongens två första matcher mot Skellefteå noterades Luleås målvakt Jesper Wallstedt för 84 % ikväll.

Skellefteå

  • I och med segern är Skellefteå nu bara en poäng efter Luleå, om än med två matcher fler spelade.
  • På säsongens åttonde powerplayförsök mot just Luleå kom första målet när Oscar Möller satte 1-2 i tredje perioden.
  • Oscar Möller har nu gjort fem mål - hälften av säsongstotalen - på sina tre senaste matcher. De fem första målen krävde 26 matcher att producera.
  • Skellefteå jagade HV71:s rekord från 2012/13 i längst tid utan insläppt mål - men nådde inte dit. Det blev ändå imponerande 218 minuter och 17 sekunder med intakt nolla.
  • Och även om det inte blev något rekord stod Arvid Söderblom för en solid insats med 95,65 % i räddningsprocent.