Dubbla sargstudsar gav dramatik i Dalarna

30 januari 2021 17:59
#LIFDIF

Leksand hade ledningen med 2-0 och såg ut att ha tre poäng som i en liten ask, men då klev sargen in i handlingen två gånger om och bidrog till att Djurgården kunde kvittera matchen. Till slut tog Leksand ändå extrapoängen efter straffläggning.

Se highlights längre ner i artikeln.

– Vi har scoutat målvakten och jag fick svaret att skjuta högt, så då gjorde jag det på straffen. Matchen avslutades inte som vi ville, så klart, med oturliga studsar på plexiglas och sarg. Men vi fick två poäng och jobbar vidare utifrån det, kommenterade Leksands tvåmålsskytt Carter Ashton i C More.

– Jag tycker inte att vi gör en jättebra match, men däremot är det starkt att få med en poäng. Vi lyckas på något sätt få dit 2-2, vi har väl inte så många målchanser om jag ska vara ärlig. Vi har några steg att ta, i passningsspelet och närkampsspelet. Vi petar lite och är inte riktigt där i kamperna med eller utan puck, tyckte Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Leksands IF

• Efter en mållös första period med ett numerärt överläge utan utdelning tog Leksand ledningen i mittperioden, via 1-0 från lagkaptenen Patrik Zackrisson i spel fem mot fyra.
  • Den fina framspelningen till 1-0 kom från förvärvet Carter Ashton, som själv också satte 2-0 på en kontring i mittperioden. Det innebär att han nu har gjort mål i tre raka matcher.
  • Målvakten Janne Juvonen agerade förtroendeingivande i sin målbur och räddade totalt 26 skott i matchen. Just Juvonen har vaktat Leksands mål i 25 av de 26 senaste matcherna. Minst sagt imponerande!
  • I straffläggningen avgjorde, javisst, Carter Ashton med ett skott i krysset. Samtidigt räddade Janne Juvonen samtliga tre straffar från Djurgården.
  • Poängstarke Peter Cehlarik har nu nio matcher utan mål. Däremot blev den en assist för hans del i dag.

Djurgården Hockey

• Stolparna är målvaktens bästa vänner, men sargerna var Djurgårdens bästa vänner denna kväll.
  • Reduceringen till 2-1 för Djurgården var bland det märkligaste vi sett på en hockeyrink. Tobias Ekberg skickade pucken längs sargen och målvakten Juvonen gick ut från målet för att stoppa pucken. Pucken studsade dock via en kant på plexiglaset och rätt in i det tomma målet!
  • Den rutinerade härföraren Dick Axelsson hade gått mållös av isen i tolv matcher, men efter en sargstuds (!) i matchens slutskede kunde han kvittera till 2-2 i öppet mål med bara 01:12 kvar av period 3.
  • Backen Bobby Nardella var ett ständigt hot offensivt och hade totalt 24:49 minuters istid.
  • Henrik Eriksson var en av de spelare som mest använde sitt fysiska spel. Han noterades för två tacklingar, flest i laget.