FBK

Luleå vände och vann - Muzik hjälte

16 februari 2021 21:40
#LHFFBK

Det var en jämn och rafflande batalj som Färjestad tog kommandot i på tisdagskvällen. Hemmalaget Luleå skulle dock lägga i ytterligare en växel och genom Linus Klasens dubbla fullträffar komma tillbaka - innan mötet gick till en förlängning. Väl där var det den unge tjecken Radek Muzik som blev stor hjälte när han fintade bort sin back och sköt bonuspoängen till norrbottningarna.

– Första tio har vi mycket bra lägen, men vi gör inte mål. Vi släpper till alldeles för enkla målchanser tycker jag. Vi har varit lediga för länge, helt enkelt, summerade en besviken Linus Klasen efter den andra perioden.

– Jag gillar jobbet och attityden från start - egentligen hela matchen. Det känns lite surt att vi åker härifrån med bara en poäng. Men man får inget gratis här, sa Peter Popovic efter slutsignalen.

Luleå Hockey

• Linus Klasen såg till att både reducera och sedan också kvittera för sitt Luleå på tisdagen. Målen var hans elfte respektive tolfte för säsongen.
  • Erik Gustafsson spelade klart mest i Luleå - 28:29 minuter istid - och svarade också för två målgivande passningar.
  • Luleå stod emot väl i sitt boxplayspel och stängde igen vid samtliga tillfällen.
  • Radek Muzik blev stor hjälte i förlängningen för sitt Luleå. Målet var tjeckens blott andra i SHL.
  • Segern var Luleås tredje mot Färjestad den här säsongen.

Färjestad BK

• Målskytt i Tre Kronor - och målskytt även ikväll. Albert Johansson är i fortsatt fin form och var en av de som både spelade och sköt mest.
  • Henrik Haukeland stod vid flertalet gånger på huvudet och bjöd på en hel del vassa räddningar.
  • Olle Lycksell låg bakom bägge Färjestads mål.
  • Efter att ha gått mållös i senaste matchen var Per Åslund återigen i målprotokollet på tisdagen, när han tryckte in 2-0-pucken.