IKO

Viljan framför kassen avgjorde för Oskarshamn

20 februari 2021 20:12
#IKOLHC

I sexpoängsmatchen mellan Oskarshamn och Linköping var det hemmalaget som på blott en minut ryckte ifrån till en tvåmålsledning i mittperioden. Trepoängaren för IKO var lagets första poäng mot LHC denna säsong och för dem nu smålänningarna uppåt i den jämna tabellen.

Se highlights längre ner i artikeln.

– Det är en riktig lagseger. Hela matchen står och väger, men vi har bra tålamod och vinner kamperna runt deras mål på ett sätt som vi inte har gjort på länge. Jag är otroligt glad för allas skull, sa Oskarshamns tränare Martin Filander i C More.

– Man är besviken, det var en match vi behövde vinna. Vi får inget tryck på dem, det är inte tillräckligt bra från vår sida, de vinner andrapuckar och får tryck. Vi får inget längre tryck på dem, konstaterade Linköpings Jonas Holös.

IK Oskarshamn

• Oskarshamn tog för första gången den här säsongen poäng mot Linköping, i ett läge som är oerhört viktigt i kampen kring de nedre strecken i tabellen.
  • Inom loppet av en minut i mitten av matchen gick Oskarshamn från 1-1 till 3-1 via två snabba mål. Båda dessa var frukten av att finnas på rätt ställe framför motståndarnas mål.
  • Efter tio matcher utan mål blev Tyler Kelleher målskytt igenom via just 3-1.
  • Oskarshamn var inför matchen SHL:s sämsta lag på att vinna tekningar. Även här förlorades den statistiken stort, 22-36.
  • I och med trepoängaren tar Oskarshamn ett kliv uppåt i tabellen, laget är just nu tia i ett jämnt bottenskikt.

Linköping HC

• Efter tre inbördes segrar mot Oskarshamn den här säsongen gick Linköping för första gången av isen som förlorare mot IKO.
  • Nikola Pasic gjorde Linköpings kvittering till 1-1, vilket innebär att han gjort mål i två raka matcher.
  • David Rautio höll sin 35:e nolla i SHL:s grundserie senast och fick fortsatt förtroende i kväll. Det blev desto tuffare, med 3 insläppta mål på 23 skott.
  • Linköping vann skotten i matchen med 29-24, men förlorade trots det.
  • Nikola Pasic och Filip Berglund hade flest skott på mål, fyra stycken.