Djurgården vände i den tredje perioden

20 februari 2021 20:25
#LHFDIF

Luleå och Djurgården delade broderligt på målen i den första perioden, ett vardera. I mittakten inledde de på samma sätt med var sitt mål innan hemmalaget ryckte till 4-2 kort före paus. Men en stark offensiv från gästerna i slutperioden bjöd på reducering, kvittering – och segermål. Djurgården vann: 5-4.

– Vi agerar bra efter deras 3-4-mål där vi hade en bra period men tyvärr hade vi inte marginalerna med oss i den här matchen. Jag tycker inte att vi gör något topprestation, sa Luleås Thomas Berglund.

– Det var väldigt viktigt för oss. Det är skönt att ta bortavinst häruppe i Luleå. Vi hade spelat bra genom hela matchen och vi trodde på det inför den tredje perioden, sa Tom Wandell i Djurgården

Luleå Hockey

• Förlorade för första gången den här säsongen en match under ordinarie tid när man klev in i den tredje perioden i ledning.
  • Petter Emanuelsson gjorde sin första match sedan den 28 december. Emanuelsson spelade 7:08 minuter och noterades för ett skott på mål.
  • Linus Klasens fina form fortsätter. I och med dagens mål har han nu gjort X+X på de senaste sex matcherna. 3+4 innan
  • Einar Emanuelsson nådde tack vare en assist på 2-1-målet 100 poäng i SHL.
  • Filip Hållander (1+1 ikväll) gjorde sitt tionde mål, tionde assist och sin 20:e poäng för säsongen under aftonen.

Djurgårdens IF

• Tog tredje segern på fyra matcher.
  • Kalle Östman bröt en sju matcher lång måltorka i och med sitt mål. Östman har dock gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna (1+3).
  • Ryan Stoa gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan och sitt första mål för säsongen. Stoa spelade elva matcher för HV71 innan han kom till Djurgården.
  • Tom Wandell bröt en elva matcher lång måltorka.
  • Bobby Nardella sköt mest hos gästerna: Fem skott på mål.