Ojamäki hjälte - Linköping vinnare i sexpoängsmatchen

9 mars 2021 20:30
#BIFLHC

Det kan nästan inte bli en tydligare "sexpoängsmatch" än vad fallet var i Gävle ikväll. Brynäs och Linköping slåss i botten av tabellen och nu ställdes de mot varandra. Första perioden blev mållös, men resten av matchen desto mer händelserik. Det målmässiga initiativet svängde fram och tillbaka men till slut var det Linköpings Niko Ojamäki som blev matchhjälte med två mål inom loppet av 90 sekunder i tredje perioden. Matchen slutade 2-4 efter att Patrik Lundh avgjort i tom kasse.

Se highlights längre ner.

Sagt efter matchen:

– Det kändes helt okej, sen fick de ett mål på en tekning och det kom som en bomb för oss. Det blir lite trist i båset, sen kommer trean strax efter. Vi fick lite tryck mot slutet men fick inte in den. Vi spelade ganska bra i 40 minuter. Det känns grymt tufft att förlora den här matchen, sa en samlad Peter Andersson till C More efter matchen.

– Båda målen kändes riktigt bra, det var viktiga mål. Men det spelar ingen roll vem som gör målen, nu handlar allt om att vinna matcherna. Det är så otroligt viktigt, sa Linköpings matchhjälte Niko Ojamäki som stod för både 2-2 och 2-3 i tredje perioden.

• Det blev tredje raka förlusten för Brynäs efter deras ofrivilliga uppehåll.
  • Oula Palve, som började säsongen i Linköping, hade en assist mot gamla laget och har nu starka 2+3 på Brynäs tre senaste matcher.
  • Chad Billins, med tre säsonger i Linköping, gjorde mål och assist inom loppet av 90 sekunder vilket tog Brynäs från 0-1 till 2-1.
  • Det var alltså så att båda lagen gjorde två mål inom loppet av exakt 90 sekunder - Brynäs i andra och Linköping i tredje perioden.
  • Anton Rödins passningspoäng innebär att han nu har 1+3 sedan comebacken efter sin långa skadefrånvaro.

• Linköping tog tredje raka trepoängaren - för första gången den här säsongen.
  • Stor matchhjälte blev Niko Ojamäki som stod noterad för tre mål inför matchen, men gjorde två på 90 sekunder i tredje perioden. Det gäller att välja sina tillfällen!
  • Linköping hade gjort mål i powerplay i fyra raka matcher. Den här kvällen bröts sviten - med tre sekunders marginal. Så länge hade Brynäs varit fulltaligt när Jarno Kärki gjorde 0-1.
  • Patrik Lundh gjorde två mål senast och fyllde på med ett mål till ikväll. Med totalt 13 mål den här säsongen är han näst bäste målskytt i laget.
  • Broc Little hade en assist, men den passningspoängen överskuggas säkert av att han i helgen som gick blev pappa för första gången. Grattis!