Leksand vände – övertidsbesegrade Djurgården

9 mars 2021 20:40
#LIFDIF

Efter en mycket händelserik förstaperiod hade Djurgården 3-2 mot Leksand. En ledning man utökade 25 sekunder in i mittakten innan gästerna reducerade minuter före andra pausen. Gästerna gjorde även den tredje periodens enda mål och tog matchen till förlängning där man var numret för stort. Matchen avgjordes genom en vacker solorprestation av Daniel Gunnarsson, 4-5.

Highlights finns längre ner i artikeln

– Jag tycker att vi fuskar lite i några situationer där vi blir lite pressade, framförallt i slutet av den andra perioden. Jag kan tycka att vi ska spela större med pucken, sa Robert Ohlsson, tränare i Djurgården, till C More.

– Jag vet inte vad som hände. Deras back hade ett läge att ta pucken redan vid blålinjen, sa segerskytten om sitt solomål Daniel Gunnarsson efter matchen.

Djurgårdens IF

• Djurgården har tagit poäng i 13 raka matcher mot Leksand. Av dessa 13 har man vunnit elva.
  • William Eklund gjorde sitt elfte mål för säsongen. Han tangerade därmed pappa Christian Eklunds bästa notering för mål under en säsong i karriären.
  • Bobby Nardella stod för 1+1 och bröt därmed en sex matcher lång poänglös svit.
  • Marc-Andre Gragnani gjorde poäng för tredje matchen i följd. Samtliga har varit assist.
  • Jesper Pettersson spelade mest: 23:32 minuter.