Frölunda bröt förlustsviten

9 mars 2021 20:56
#HV71FHC

Det var två lag med svag form som möttes i Husqvarna Garden på tisdagskvällen. HV71 kom med fem raka förluster i ryggen medan Frölunda hade två. Matchen stod och vägde fram till dess att bortalaget tog ledningen, sen var det egentligen inget snack. Frölunda kontrollerade matchen och kunde till slut vinna komfortabelt med 3-1 och laget håller fortsatt undan för de jagande lagen under topp sex.

Se highlights längre ner.

Sagt efter matchen:

– Vi skulle börjat med trycket från start och varit mer desperata. De fick ta första perioden och initiativet. Vi behöver ha mycket snabbare pucktempo, sa HV71:s tränare Stephan "Lillis" Lundh efter matchen.

– Det är sent på säsongen och nu räknas bara poängen. Vi är nöjda med spelet och tar med oss tre poäng, konstaterade Frölundas Mats Rosseli Olsen.

• HV71:s blytunga form förlängdes och är nu uppe i sex raka förluster.
  • Man har på de sex matcherna tagit två poäng och är nu sist i SHL-tabellen.
  • På de sex förlusterna har man bara lyckats göra åtta mål framåt.
  • Matt Donovan var den som bröt målnollan ikväll, både för lagets och sin egen del.
  • HV71 är visserligen bäst i ligan i powerplay över säsongen, men har svaga 6,67 procent utdelning i numerärt överläge under den innevarande förlustraden.

• Frölunda hade förlorat två raka och sex av sina sju senaste men fick ett välbehövligt trendbrott i och med segern.
  • Johan Sundström fick efterlängtad utdelning med två assist, detta efter fyra raka poänglösa matcher för hans del.
  • De tre senaste segrarna Frölunda tagit i SHL har kommit på bortaplan.
  • Johan Mattsson spelade säkert och landade på 95,65 i räddningsprocent - och var bara knappt fyra minuter från att hålla nollan.
  • Segern ikväll innebär att Frölunda vann samtliga fyra möten med HV71 den här säsongen.