DIF

Oskarshamn tar full pott mot Djurgården

11 mars 2021 20:30
#IKODIF

Oskarshamn trivs mot Djurgården. För fjärde gången den här säsongen besegrade smålänningarna Djurgården. Oskarshamn tog ledningen i mitten av första perioden och släppte aldrig det målmässiga greppet. Andrew O'Brien fastställde slutresultatet till 4-2 med ett mål i öppen kasse.

– En viktig seger. Vi ser hur tajt det är i tabellen i botten och varje poäng är viktig, sa Andrew O´Brien.

– Surt. Vi är inte där från nedsläpp. Vi har lite att jobba på. Vi är nära, men det är inte tillräckligt bra, sa Niclas Bergfors.

IK Oskarshamn

• Andra raka hemmasegen.
  • Har tagit tolv av tolv möjliga poäng mot Djurgården den här säsongen.
  • I sin tionde match gjorde Robert Sabolic sitt första SHL-mål.
  • Max Veronneau hade en puck inne i inledningen av andra perioden, men det dömdes bort för sparkrörelse. Fem minuter senare fick han dock ett mål godkänt då han utnyttjade en straff.
  • Lance Bouma spelade mest i Oskarshamn – 21:26.

Djurgården Hockey

• Andra raka förlusten.
  • Mantas Armalis räddade 24 skott.
  • Marc-André Gragnani sköt karriärens första SHL-mål.
  • I och med målet förlängde nämnde Gragnani sin poängsvit till fyra matcher. Han har alltså gjort poäng samtliga gånger han har dragit på sig Djurgårdströjan.
  • Rhett Rakhshani (1+1) gjorde powerplaymål för andra matchen i rad.