Heineman hjälte för moderklubben

20 mars 2021 18:04
#LIFLHF

Det var två lag med motsatta formkurvor som möttes i Tegera Arena den här lördagen. Att Leksand är formstarka märktes på matchinledningen där dalalaget kom ut och sköljde över Luleå. Men efter Emil Heinemans 1-0 halvvägs in i perioden tog bortalaget över, och var därefter nog så bra resten av matchen. Men vad hjälpte det? Emil Heineman stod för en läcker assist till Marek Hrivik och sen orkade inte Luleå komma ikapp. 2-1 innebär att Luleå nu förlorat åtta raka matcher.

Se highlights längre ner.

Sagt efter matchen:

– Tvåan blev viktigast, så passningen till Hrivik kändes väl bäst. Vi blir lite för avvaktande och borde kunna spela lite mer i sista perioden, sa matchvinnaren Emil Heineman om vad han värderade högst av sitt mål eller assist.

– Vi har en dålig start, vi ger dem för mycket yta. Vi får jobba i 0-2-underläge och får det jobbigt. Vi får reducering tidigt i tredje och gör ett tappert försök, men lyckas tyvärr inte, sa en besviken Thomas "Bulan" Berglund efter förlusten.

• Leksand tog femte raka segern.
  • Laget passerade därmed Örebro och gick upp på fjärde plats i SHL-tabellen (med en match mindre spelad).
  • Janne Juvonen är den SHL-målvakt som plockat flest vinster den här säsongen (26 stycken) och finländaren gjorde ånyo en stormatch med 34 räddningar.
  • Emil Heineman gjorde två poäng i en match för första gången sedan 28 november.
  • Marek Hrivík gjorde mål för andra matchen i rad.

• Det här var Luleås åttonde raka förlust. Så många matcher i rad har laget aldrig tidigare förlorat i SHL-sammanhang.
  • Linus Klasen fortsätter göra poäng trots lagets formsvacka. På dessa åtta matcher har han stått för ett mål och sex assist.
  • Samtidigt är han klart sämst i laget vad gäller +/- under denna period med sina -9.
  • Backen Nils Lundkvist spelade mest (23:54) och sköt mest (sex skott på mål) i bortalaget.
  • Viktige backen Erik Gustafsson utgick i andra perioden med en underkroppsskada.