Fördel Frölunda efter första åttondelen

5 april 2021 17:29
#DIFFHC

Den första åttondelsfinalen mellan Djurgården och Frölunda på Hovet präglades av hårt och tätt spel, och en hel del känslor. Matchen stod och vägde i den andra perioden men när Stefan Elliott skickade in 1-2 med 0,5 sekunder kvar av mittakten tippade vågskålen över till bortalaget. Frölunda vann med 3-1 och tog kommandot i matchserien.

Se highlights längre ner.

– Bra start på matchen, den delen är bra. Sen kan jag tycka att Frölunda tuggar lite hård skridskoåkning på oss, där vi inte får riktigt ordning på pucken. Sen känns det som Frölundas stress och press slår oss i vårt pp. Bättre start och sämre avslutning, konstaterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson efter matchen.

– Det var en typisk slutspelsmatch med mycket kamp och känslor. Även om man försöker ta fram de känslorna i grundserien också är det lättare i slutspelet. Vi har många med erfarenhet av det och gillar att spela den typen av ishockey, sa Mats Rosseli Olsen efter segern.

• Djurgården har bara vunnit en av sex slutspelsserier mot Frölunda, och nu måste man vinna de två återstående mötena i Göteborg.
  • Senast han gjorde mål var den 10 december, men efter 31 mållösa matcher tog det bara drygt två minuter innan Tom Nilsson målade i slutspelet.
  • I grundserien var Djurgården sämst av alla lag i andra perioden, och även idag var det där man förlorade matchen (Frölunda vann andra perioden med 2-0).
  • Mantas Armalis fortsätter imponera för Djurgården. Han räddade 33 av 35 skott för 94,29 i räddningsprocent.
  • Marc-André Gragnani gick för första gången poänglös av isen som djurgårdsspelare.

• Frölunda hade förlorat de tre senaste mötena med Djurgården, men fick till ett välkommet trendbrott idag.
  • Oväntat nog fick Johan Mattsson chansen i mål, efter att Niklas Rubin startat i samtliga fyra mötena med Djurgården under grundserien. Det blev succé, Mattsson landade på 94,74 i räddningsprocent och släppte bara ett skott emot sig.
  • Mats Rosseli Olsen var en förgrundsfigur i matchen, och efter fem raka poänglösa matcher blev han målskytt när han styrde in viktiga 1-1.
  • Frölunda hade inte gjort mål i powerplay på fyra raka matcher och var sämst av samtliga lag i grundserien i den spelformen. Idag fick man PP-utdelning - när Stefan Elliott målade med 0,5 sekunder av andra perioden.
  • Mattias Norlinder trivs mot Djurgården, efter en assist idag står han noterad för 2+1 mot stockholmarna.