Växjö segrare i galen match

11 april 2021 17:40
Växjös Pontus Holmberg skriker ut sin glädje
#VLHFBK

Den andra kvartsfinalen mellan Växjö och Färjestad hade i princip allt. Bortalaget gick upp till 0-3 innan Växjö på 3:20 hämtade upp till 3-3. I den tredje perioden tog bortalaget ledningen ånyo, innan Växjö vände på 30 sekunder. Det slutade 5-4 och Växjö har därmed skaffat sig 2-0 i matcher.

Se highlights längre ner.

Sagt efter matchen:

– Det är kul! Väldigt skönt mål, lite tid kvar. Vi är illa ute, gör en bra push i slutet av andra. Vi slarvar lite grann, men väldigt starkt att komma tillbaka ytterligare en gång och vinna, sa en nöjd Pontus Holmberg efter slutsignalen.

– Det är jäkligt tungt. Vi sätter oss i förarsätet i sista perioden, de hittar ändå ett sätt att vinna och vi förlorar. Vi måste kunna utnyttja när vi sätter oss i en så bra situation i ett slutspel, summerade Färjestads lagkapten Victor Ejdsell.

• Växjö trivs i Vida Arena, det här var 24:e raka matchen utan förlust på hemmais.
  • Växjö tog timeout vid 0-3, 3:20 senare stod det 3-3.
  • Pontus Holmberg blev tungan på vågen idag, och har nu tre poäng på de två kvartsfinalerna mot Färjestad.
  • Miika Koivisto gjorde inte ett enda mål under grundserien, nu har han gjort mål två slutspelsmatcher i rad.
  • Emil Pettersson letar fortsatt efter målformen. Skyttekungen har nu gått tolv matcher utan att hitta nätet.

• Färjestad är fortsatt effektiva i powerplay, idag blev det två mål på fyra försök i den spelformen.
  • Den 31 oktober gjorde Jens Westin mål senast. Ikväll blev han målskytt igen - men till ingen nytta.
  • Firma Åslund/Lycksell är fortsatt het. Per Åslund gjorde mål för andra matchen i rad - framspelad av Olle Lycksell som nu gjort tre poäng på sina två senaste matcher.
  • Det här var nionde gången den här säsongen som Färjestad tappade en tvåmålsledning till förlust.
  • Michael Lindqvist hade 0+2 - men tog också utvisningen som Växjö utnyttjade till 4-4 i slutet av tredje perioden.