Färjestad höll undan i rond ett

5 april 2021 17:37
#MIFFBK

Färjestad rivstartade SM-slutspelet och tog en tidig tvåmålsledning, men resten av matchen handlade mest om att försvara den ledningen för värmlänningarna. Malmö tryckte på och reducerade i andra perioden, men när allt skulle avgöras blev Henrik Haukeland och hans försvarare för svåra för hemmalaget. Färjestad vann med 3-1 och leder nu serien med 1-0 i matcher.

Se highlights längre ner.

– Fem mot tre-läget i början blir avgörande. De får ett tidigt mål och vi är lite avvaktande i första perioden. Där sätts ribban. Sen äger vi den här matchen fullständigt, ansåg Malmös tränare Joakim Fagervall.

– Vi kommer ut bra och rör på fötterna, försöker driva spelet. Efter första perioden försöker vi försvara nåt vi inte har. Vi gjorde 20 bra minuter som vi försöker bevaka omedvetet, sa Färjestads avslutande målskytt Martin Johansson som också passade på att hylla Henrik Haukeland.

• Malmö hade 3-1 i inbördes möten med Färjestad under säsongen, men måste nu vinna två raka i Karlstad för att avancera i slutspelet.
  • Malmö matchade sin förstakedja med Emil Sylvegård (20:47), Pathrik Westerholm (20:04) och Ponthus Westerholm (21:52) hårt, men de lämnade isen poänglösa.
  • I grundserien var Malmö sämst av alla lag i boxplay, och i slutspelet började man med att släppa in mål i spel tre mot fem.
  • Matt Puempels mål innebär att han nu gjort mål i tre raka matcher.
  • Förlusten innebär att Malmö nu förlorat fem av sina sex senaste matcher.

• Adam Ginning gjorde en stormatch i Färjestads försvar, han loggade 19:14 i istid och hade stor del i segern.
  • Henrik Haukeland blev matchvinnare med 96,55 procent räddade Malmöskott.
  • Färjestad avslutade grundserien starkt i powerplay, och hade 40 procent utdelning sista fem. Idag byggde man vidare på det med ett mål i den spelformen.
  • I sin 57:e slutspelsmatch gjorde Niclas Lundgren sitt första mål när han gjorde 0-2 i första perioden.
  • Gustav Rydahl gjorde comeback efter 40 missade matcher.