Skellefteå vände i andra perioden – och kvitterade matchserien

15 april 2021 21:30
#LHFSKE

Efter fyra mållösa Skellefteåperioder spräckte Andreas Wingerli Joel Lassinanttis nolla – i boxplay. Det betydde 1-1 och innan den andra perioden var över hade Skellefteå gjort ytterligare två mål på Luleå. Till slut vann västerbottningarna med 4-1 och därmed kvitterade de matchserien.

– En sur förlust. Vi har Skellefteå på repen i andra. Då ser de lite trötta ut, men då ställer vi till det för oss – framförallt i vårt powerplay. Sedan kommer 2-1 och 3-1 lite olyckligt. Vi är inte nöjda, sa Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

– Det var svettigt för mig, men vi gör en bra match. Vi startade dåligt, men växer in i det och var bättre andra halvan, sa Skellefteås målvakt Arvid Söderblom.

Luleå Hockey

• Första matchen i kvartsinfalserien som inte slutar med uddamålsseger för något av lagen.
  • Vann skottstatistiken med 37-24.
  • Radek Muzik gav Luleå ledningen med 1-0 och det var första slutspelsmålet för 20-åringen.
  • Jesper Wallstedt blev inbytt i den tredje perioden och därmed fick den 18-årige målvakten göra slutspelsdebut.
  • Nils Lundkvist spelade mest i Luleå – 23:36 minuter.

Skellefteå AIK

• Kvitterade till 2-2 i matcher
  • Gick från 0-1 till 2-1 inom loppet av två minuter och 43 sekunder i andra perioden.
  • Bara en forward i Skellefteå (Jesper Frödén) gjorde mål i de tre första kvartsfinalerna. I kväll skrev ytterligare fyra forwards in sig i målprotokollet – Andreas Wingerli, Oscar Möller, Joakim Lindström och Rickard Hugg.
  • Wingerlis kvittering kom dessutom när Skellefteå spelade fyra mot fem.
  • Arvid Söderblom imponerade. I sin andra slutspelsmatch räddade han 36 av 37 skott.