Rögle i ledning – uddamålsbesegrade Skellefteå

23 april 2021 22:12
#RBKSKE

Rögle högg direkt hemma och tog ledningen i serien mot Skellefteå. Hemmalaget bröt dödläget efter knappt tre minuter och gick till paus med 2-0. Efter en mållös andraperiod reducerade gästerna innan Adam Edström blev matchvinnare med sitt 3-1-mål. Slutresultatet skrevs till 3-2.

Highlights finns längre ner

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi spelar intensivt och fysiskt. Boxplay funkar. Sen spelar vi lite väl på trygghet i tredje, sa Rögles kapten Mattias Sjögren till C More

– Sömnig första. Slarvig andra. Bra i tredje. Vi är bättre med pucken än utan. Surt att vi inte fick in den i slutet, sa gästernas Oskar Nilsson.

Rögle BK

• Har nu sex raka segrar, grundserien inkluderad.
  • Dennis Everberg (1+0) gjorde sin femte slutspelspoäng för säsongen. Rögle har därmed sex spelare med minst fem poäng i slutspelet.
  • Niklas Hansson spelade mest: 22:20 minuter.
  • Moritz Seider noterades för fyra takclingar.
  • Anton Bengtsson och Ted Brithén sköt mest: Fyra skott vardera.

Skellefteå AIK

• Gick mållöst från powerplay på nytt. Har nu gjort ett mål på 27 försök i slutspelet.
  • Oscar Möller gjorde sitt första slutspelsmål för året. Hans 30:e i karriären.
  • Roland McKeown och Pär Lindholm (båda 0+1 ikväll) sköt mest: Fyra skott var.
  • Arvid Lundberg var ende spelare att spela norr om 20 minuter: 21:15 minuter blev hans istid.
  • Oskar Nilsson (1+0) gjorde sin femte slutspelspoäng för säsongen.