Nick Ebert sänkte Växjö – och förlängde matchserien

27 april 2021 22:30
#ÖREVLH

Örebro såg ut att vara på väg mot en rätt komfortabel seger när de hade 3-0, men Växjö reducerade två gånger om i tredje perioden och var bara ett stolpskott från en kvittering. Men Örebro vann med 3-2 och stor hjälte blev Nick Ebert, med två mål och en assist. Örebros vinst innebär att det blir en femte och avgörande semifinal på torsdag, i Växjö.

– Det blev lite onödigt dramatiskt. Starkt att vinna och starkt när vi släpper två bakåt på kort tid. Riktigt skönt. I dag var vi redo och spelade intensivt, sa Örebros forward Emil Larsson.

– Vi förändrade allt i tredje perioden. Vi kom ut med något annat i tredje perioden och jag hoppas vi tar med oss det i match 5, sa Växjös tränare Sam Hallam.

Örebro Hockey

• Kvitterade matchserien till 2-2.
  • Nick Ebert var kvällens stora Örebrohjälte. Han gjorde 1-0, 3-0 och spelade dessutom fram till 2-0-målet
  • Emil Larsson gjorde fyra mål i kvartsfinalserien mot Leksand. Hans assist till 1-0 var hans första semifinalpoäng. Larsson satte även 2-0-pucken
  • Jhonas Enroth räddade 20 av 22 skott.
  • Gustav Backström (0+1) spelade mest i Örebro - 20:48.

Växjö Lakers

• Gjorde två mål inom loppet av två minuter och 13 sekunder i den tredje perioden.
  • Christian Folin satte Växjös andra mål och det var hans första mål i ett SHL-slutspel.
  • Richard Gynge hade en puck i stolpen med mindre än en minut kvar av tredje perioden.
  • Miika Koivisto hade mest istid av samtliga spelare på isen: 21:24.