Reducerat i finalserien efter Rögles femetta

6 maj 2021 22:40
#RBKVLH

Rögle trampade gasen i botten i den tredje finalmatchen mot Växjö. Hemmalaget klev fram till 2-0 efter 20 minuter och efter en dominant mittperiod var siffrorna 3-0. En tidig reducering från Växjö gav gästerna hopp. Men det släckte Olli Palola när han hängde fyran med knappt fem minuter kvar. Slutresultatet skrevs till 5-1 för Rögle. Växjö leder matchserien med 2-1.

– Jag tycker vi får utdelning. Vi hade mycket chanser uppe i Växjö men tryckte inte dit dem. Idag lyckades vi med det, sa hemmalagets Dennis Everberg till C More

– Den lämnar väl en del att önska. Men: Det var match tre. På lördag är det match fyra. Jag tror att vi kan höja detaljerna i vårt spel., sa Växjös tränare Sam Hallam

Rögle BK

• Är fortsatt obesegrade på hemmaplan i slutspelet. Segersviten i Catena Arena är nu sex raka matcher i slutspelet. Lägg därtill en seger mot just Växjö i den sista grundseriematchen.
  • Adam Tambellini gjorde mål för andra matchen i följd.
  • Dennis Everberg gjorde 1+1 – hans första poäng på fyra matcher (han har dessutom missat två). Han har därmed gjort tio poäng i slutspelssammanhang i karriären.
  • Erlend Lesund (0+1) spelade mest i hemmalaget: 2018.
  • 17-årige Marco Kasper spelade 42 sekunder och gjorde därmed sitt fjärde slutspelsframträdande.

Växjö Lakers

• Har nu tre raka förluster i Ängelholm.
  • Marcus Sylvegård gjorde sitt tredje slutspelsmål. Han har gjort ett i kvartsfinalerna, ett i semifinalerna och nu ett i finalspelet.
  • Pontus Holmberg assisterade till Sylvegårds mål och gjorde därmed sin tionde slutspelspoäng i år.
  • Ilari Melart var tillbaka efter sin avstängning. Han hade fem skott på mål, mest i Växjö, på 18:35 minuters istid.
  • Miika Koivisto spelade mest: 21:40 minuter.