Växjö skaffade sig matchboll

8 maj 2021 18:04
#RBKVLH

Med ställningen 2-1 i matcher till Växjö mot Rögle var det en otroligt viktig match som spelades i Ängelholm på lördagen. Kvittering eller matchboll var frågan alla ville ha svaret på - och det blev matchboll för Växjö. Annars såg det länge ut att vara Rögles match, inte minst efter att man vänt underläge till ledning inför tredje perioden. Väl där kvitterade Växjö innan lagets slutspelskung Pontus Holmberg avgjorde i förlängningen med sitt 3-2-mål.

– Vi gjorde många bra saker, även om vi inte började bra. Vi kom ikapp och tog ledningen i andra perioden där vi såg starka ut. Vi fick ett par studsar emot oss på tekningar och det var det som avgjorde, summerade Cam Abbott efter matchen.

– Det är alltid skönt att avgöra en sån här match, kul! Det är skönare att leda med 3-1 än ligga under med 3-1 så klart, men det är först till fyra och vi har tuffa matcher framför oss, sa stora övertidshjälten Pontus Holmberg.

Rögle BK

• Efter sex raka segrar kom första hemmaförlusten i slutspelet för Rögle.
  • Man hade dessutom tre raka hemmasegrar mot Växjö innan dagens trendbrott.
  • Rögles powerplay fortsätter i alla fall att skörda framgångar. Idag kom fjärde PP-målet i finalserien - att jämföra med Växjös noll.
  • När det väl kommer till förlängning har Rögle skaffat sig skakigt självförtroende, tre raka förluster där.
  • Adam Tambellini är fortsatt het, efter mål i två raka matcher fick han med sig en assist idag.

Växjö Lakers

• Växjö har vunnit fem av fem matcher som gått till förlängning under årets slutspel.
  • Brendan Gaunce gjorde sitt tredje slutspelsmål idag, att jämföra med fem i grundserien.
  • Efter sju poänglösa matcher fick Robert Rosén med sig en assist på Richard Gynges 2-2-mål.
  • Gynge hade "bara" gjort 1+0 i finalserien inför matchen, men dubblerade idag den skörden.
  • Christian Folin delade ut inte mindre än fem tacklingar i matchen - tre fler än någon annan på isen.