Växjö svenska mästare för tredje gången på sex år

10 maj 2021 22:40
#VLHRBK

Efter en trevande inledning tog Rögle ledningen i den första perioden mot Växjö. Mittperioden bjöd på chanser, fysiskt spel - och ett mål, när hemmalagets Pontus Holmberg tryckte in 1-1. Hemmalaget gjorde 2-1 knappt tre minuter in i slutperioden och 3-1 efter tolv minuter. Växjö nätade tre gånger i tom bur innan Rögle reducerade och slutresultatet skrevs till 6-2.

– Jag trodde aldrig att man skulle vara med om det här. Det är så underbart. Man tror inte att det är sant. Det är så roligt att alla får göra mål, det är viktigt. Vi kände hela tiden att vi hade kontroll. Vi ligger under men det känns som att vi har kontroll, sa Pontus Holmberg till C More.

Växjö Lakers

• Är fläckfria i de SM-finaler man spelat: Tre guld på tre finaler. På sex år.
  • Pontus Holmberg (2+1 kväll) gjorde poäng för femte matchen i följd. På dessa fem har han gjort fem mål och två assist. Han vann slutspelets poängliga med totalt 14 poäng (7+7). Holmberg vann även Stefan Liv Memorial Trophy - priset som slutspelets mest värdefulle spelare.
  • Fredrik Karlström (1+1 ikväll) gjorde sitt första mål sedan kvartsfinalspelet. Hans femte för slutspelet.
  • Linus Nässén firade sin 23-årsdag genom att bli mästare.
  • Jack Drury (2+0) gjorde sitt femte mål i slutspelet.