MIF

Westerholm tvåmålsskytt när Malmö premiärvann

11 september 2021 20:25
#LIFMIF

Två gånger tog gästande Malmö ledningen i den första perioden och två gånger kvitterade Leksand inom en minuts spel. I mittperioden ryckte skåningarna genom Pathrik Westerholm men en tidig kvittering i slutakten gav nerv. Adam Ollas Mattsson punkterade tillställningen när han sköt Malmös fjärde mål för kvällen i mitten av perioden. Fler mål föll inte och slutresultatet skrevs till 3-4.

– Inte riktigt som vi vill ha det. Det är inte tillräckligt bra i två perioder. I den tredje tycker jag att vi kommer upp, sa hemmalagets kapten Patrick Zackrisson till C More.

– Det är mycket fram och tillbaka. De skapar mycket på oss, men Marmenlind håller oss kvar i matchen, sa gästernas Adam Ollas Mattsson.

Leksands IF

• Isak Rosén gjorde sitt första SHL-mål i karriären när han prickade in 1-1 i den första perioden.
  • Alexander Lundqvist hade inför säsongen gjort en poäng på 16 SHL-matcher. Ikväll stod han för två assist.
  • Calle Själlin och Carter Ashton sköt fem skott på mål vardera. Båda nätade var sin gång.
  • Förutom Lundqvist stod även Jonas Ahnelöv för två assist.
  • Mikael Ruohomaa spelade mest; 26:38 minuter.

Malmö Redhawks

• Tog första vinsten mot Leksand sedan våren 2020 efter fyra raka nederlag förra säsongen
  • Pathrik Westerholm blev tvåmålsskytt. Han var Malmös näst bästa målskytt förra säsongen med 14 mål.
  • Målvakten Daniel Marmenlind gjorde sin första start i SHL. Han stoppade 26 av 29 skott.
  • Joakim Ryan, som ni kan läsa en intervju med här, stod för två assist.
  • Adam Ollas Mattsson avgjorde i slutperioden. Senast han nätade var den 29 mars - borta mot Leksand.