Dramatiskt när Färjestad tog tre poäng mot Malmö

18 september 2021 18:13
#MIFFBK

Malmö kvitterade två gånger om mot Färjestad, men båda gångerna dröjde det ungefär en halv minut innan värmlänningarna återtog ledningen. Därmed var Färjestad hela tiden i förarsätet. Slutminuterna i matchen blev dramatiska, men Färjestad kunde vinna med 5-3 efter att ha gjort det sista målet i öppen kasse.

– Vi ser tveksamma ut i egen zon. Vi åker inte skridskor. Vi står stilla och blir tveksamma och då vinner de närkamperna. Vi måste släppa handbromsen, sa Malmös Emil Sylvegård till C More efter andra perioden.

– Ett styrkebesked från gruppen att kunna stänga matchen. Vi spelar stabilt och gjorde det över 60 minuter. Sedan har vi absolut saker att jobba på i försvarsspelet, sa Färjestads Joakim Nygård.

Malmö Redhawks

• Kaptenen Carl Söderberg var laddad i hemmapremiären. Han gjorde både 1-1 och 2-2.
  • Båda gångerna assisterades han av kedjekamraterna Marcus Sylvegård och Lance Bouma.
  • Malmö släppte in 1-2 33 sekunder efter 1-1-kvitteringen och Färejstads 3-2-mål kom endast 21 efter Malmös 2-2-kvittering.
  • Förra säsongen gjorde Ponthus Westerholm 15 mål. Mot Färjestad kom hans första fullträff den här säsongen.
  • Vann skottstatistiken med 33-24.

Färjestad BK

• Har inlett säsongen med två raka segrar.
  • Tre nyförvärv inför säsongen – Mikael Wikstrand, Joakim Nygård samt Mattias Göransson – gjorde säsongens första mål.
  • Samtliga sju backar gjorde en poäng och totalt hade Färjestad 13 spelare som noterades för poäng. Gustav Rydahl (1+1) var den enda som gjorde två poäng.
  • Jesse Virtanen spelade mest i Färjestad – 26:28.
  • Henrik Haukeland hade 90,91 i räddningsprocent. Norrmannen räddade 30 av 33 skott.