TIK

Växjös förstakedja sänkte Timrå

18 september 2021 18:03
#TIKVLH

Växjö hade inga problem att besegra Timrå. Redan efter första perioden stod det 5-1 till det regerande mästarlaget och till slut blev det 6-2. Mycket tack vare Lakers förstakedja. Julius Nättinen, Robert Rosén och Richard Gynge gjorde tillsammans elva poäng.

–Det känns som att Växjö har fem chanser och gör fem mål. Det är för dåligt från oss. Vi måste bli tajtare och sortera bättre. Växjö är ett skickligt lag, sa Timrås lagkapten Christopher Liljewall till C More efter första perioden.

–Vi spelar ganska bra.Vi kommer ut starkt och får en tidig ledning. Vi stänger det rätt bra i tredje. En helt okej insats, sa Växjös Glenn Gustafsson till C More.

Timrå IK

• Nolan Zajac hade nio fullträffar förra säsongen. Nu har han gjort sitt första SHL-mål i Timrå.
  • Ty Rattie assisterade till det målet. Därmed har han gjort fem poäng på de tre inledande matcherna.
  • Båda Timrås mål kom i powerplay. Nykomlingen har gjort sex mål i den spelformen på de tre första matcherna.
  • Joey LaLeggia spelade mest i Timrå, 23:24.
  • Andra matchen den här säsongen där Timrå släpper in fem mål eller fler.

Växjö Lakers

• Lakers förstakedja visade vägen. Julius Nättinen, Robert Rosén och Richard Gynge gjorde elva poäng tillsammans.
  • Poängbäst var Richard Gynge (0+4) samt Robert Rosén (2+2).
  • Även Olle Lycksell och Glenn Gustafsson var företagsamma. Båda hade 1+1 i den här matchen.