Skellefteå exploderade i tredje perioden mot Färjestad

30 september 2021 22:07
#SKEFBK

Efter 41 minuter stod det fortfarande 0-0 mellan Skellefteå och Färjestad. Då klev hemmalagets Joakim Lindström fram. Med ett skott i krysset satte han ledningsmålet och det blev starten på en målexplosion från hemmalaget. Skellefteå gjorde fyra mål på drygt 15 minuter och vann med 4-0, inför ögonen på 4 874 åskådare.

– Man har ståpäls nu. Vi krigar på. De har mycket lägen i tredje, men vi har Jocke Lindström och där har han satt dem förr, sa Skellefteås back Jonathan Pudas till C More.

– Det blir en puck out och till slut gör de mål i powerplay. Sedan har vi en bra push fram till att de gör tvåan och sedan trean, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Skellefteå AIK

• Joakim Lindström gjorde det viktiga 1-0-målet, och det var hans första mål för säsongen.
  • Det var också Skellefteås första mål i powerplay den här säsongen.
  • Gustaf Lindvall höll säsongens första nolla. Han räddade samtliga 25 skott han fick mot sig.
  • Jayce Hawryluk gjorde mål för andra matchen i följd.
  • Jonathan Pudas noterades för assistpoäng på Skellefteås tre första mål. Därmed var han poängbäst i hemmalaget.

Färjestad BK

• Åtta av de nio senaste matcherna mellan Skellefteå och Färjestad har slutat med förlust för bortalaget.
  • Är det enda laget i ligan som inte har gjort mål i powerplay. De hade numerärt överläge i 5:47 minuter mot Skellefteå.
  • Henrik Haukeland räddade 34 av 38 skott.
  • Jesse Virtanen spelade mest hos gästerna, 26:15.