Lasch, Carlsson bakom Frölundas seger mot Örebro

30 september 2021 21:34
#FHCÖRE

Inför drygt 10 000 åskådare besegrade Frölunda Örebro med 4-2. Hemmalaget bröt dödläget drygt fem minuter in i matchen men gästerna kom tillbaka innan paus. Frölunda gick dock upp till 4-1 innan Örebro kunde reducera på nytt. Slutresultatet skrevs till 4-2.

– Det här är dagen då vårt hockeylag växer ihop med sina fans igen. Det är banne mig kärlek, sa Roger Rönnberg till C More.

– Den enkla sammanfattningen av matchen är att Frölunda vinner den i special teams. Jag tycker att det var jämnt i fem-mot-fem. Det var kostsamma utvisningar, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

Frölunda HC

• Har nu unnit fyra av de fem senaste
  • Ryan Lasch noterades för 1+2 och har därmed gjort sju poäng på de senate fyra matcherna (1+6).
  • Patrik Carlsson stod för två mål.
  • Michael Spacek gjorde sitt första SHL-mål och förlängde dessutom sin poängsvit till fem raka matcher. Tack vare en assist har han nu gjort 1+5 under denna svit.
  • Karl Henriksson gjorde säsongdebut efter att ha återvänt från New York Rangers camp. Han spelade 14:37 och stod för två skott på mål.

Örebro Hockey

• Spelade tredje raka bortamatchen. Facit? En seger, en förlust och en övertidsförlust.
  • Emil Larsson gjorde mål för andra matchen i följd.
  • 16-årige Leo Carlsson, han blir 17 senare i höst, spelade 11:04.
  • Miika Salomäki gjorde sitt första SHL-mål.
  • Joel Mustonen återvände till Scandinavium, som var hans hemmaborg under fyra år. Han stod för tre skott på mål på 15:12 minuters istid.