Efterlängtad Luleåseger – Tyrväinen stor matchhjälte

7 oktober 2021 21:35
#MIFLHF

Malmö kvitterade till 1-1 i mitten av tredje perioden och när många väntade på övertid klev Luleås Juhani Tyrväinen fram. Med 42 sekunder kvar av tredje perioden satte han 2-1-målet. Vilket betyder att Luleå bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.

– Det känns inte bra just nu. Jag tycker första perioden var helt okej. I andra spelar vi inte alls bra. De fick spela för mycket i vår zon. En dålig förlust förlust för oss, sa Malmös Joakim Ryan till C More.

– Det här var en viktig seger för oss. Alla har sett att vi har kämpat, men i dag visade våra hjärtan här i Malmö, sa Luleås hjälte Juhani Tyrväinen.

Malmö Redhawks

• Spelade fem mot tre i två minuter i mitten av tredje perioden och i slutet av det numerära överläget gjorde Joakim Ryan 1-1.
  • Vilket för övrigt var Ryans första mål för säsongen. Han har noterats för fem assist tidigare.
  • Nämnde Ryan var den som spelade mest i Malmö – 25:24.
  • Daniel Marmenlind räddade 17 av 19 skott.
  • Med sin assist mot Luleå är Carl Söderberg etta i Malmös interna poängliga, med tre mål och fyra assist.

Luleå Hockey

• Lämnade jumboplatsen i och med vinsten.
  • Julius Honka gjorde sitt första mål i Luleåtröjan när han gav Luleå ledningen.
  • Linus Fröberg (0+1) gick poänglös från Luleås tre första matcher, men mot Malmö noterades han för poäng för tredje matchen i följd.
  • Jesper Wallstedt räddade 25 av 26 skott.
  • Efter fyra poänglösa matcher klev Juhani Tyrväinen fram när det behövdes som mest.