TIK

Leksand bjöd på målshow mot Timrå

9 oktober 2021 17:50
#TIKLIF

Gästande Leksand tryckte gasen i botten direkt och jobbade ner Timrå i den första perioden. Hemmalaget reducerade fyra minuter in i mittakten men tre minuter senare stod det 1-4 på tavlan. Leksand hade inga problem att hålla undan Timrå och ledda av sina nordamerikaner tog man en bekväm 8-3-seger.

– Stor besvikelse är vad jag känner nu. Det är svårt att analysera matchen så här tätt inpå. Men idag faller vi tillbaka till gamla synder, sa Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

– Det var en bra offensiv insats från oss. Vi jobbade hårt idag, sa gästernas Max Veronneau till C More.

Timrå IK

• Föll för tredje gången i följd.
  • Robin Hanzl gjorde sitt första SHL-mål. Detta efter att han gjort fem assist inför matchen.
  • Erik Walli-Walterholm gjorde sin första SHL-poäng för Timrå, en assist. Han har sedan tidigare sex poäng (4+2) för Djurgården.
  • Hanzl sköt fyra skott på mål, flest i hemmalaget.
  • Joey LaLeggia spelade mest i Timrå: 23:28 minuter.

Leksands IF

• Matt Caito stod för fyra assist under aftonen.
  • Max Veronneau (2+1 ikväll) förlängde sin poängsvit till sex raka matcher (5+6)
  • Calle Själlin noterades för assist på såväl 0-1 som 0-2 och har gjort fyra poäng (1+3) på de senaste fyra matcherna.
  • Carter Camper stod för 1+2.
  • Oskar Lang gjorde sitt första mål för säsongen. Hans målmässigt bästa säsong i SHL var 2019/2020 då han gjorde elva mål.