Drömstarten gav Brynäs revansch

28 oktober 2021 21:14
#BIFLHC

I lördags slog Linköping Brynäs i Saab Arena. Ikväll fick Brynäs revansch hemma i Monitor ERP Arena. Segern grundlades i den första perioden där Brynäs gick upp till 2-0, en ledning man aldrig släppte. Matchen slutade 4-1 inför 4 132 åskådare.

– Vi gör en väldigt bra match, har 2-0 välförtjänt. Sen får de in en puck, men skönt att kunna sätta en direkt därefter. Puckarna har trillat i, ibland gör de det och ibland inte, sa Anton Rödin efter matchen.

– Platt insats från oss. Jag har ingen bra analys till varför det blir så, men det startar med att vi gör en alldeles för dålig förstaperiod, sa Linköpings tränare Klas Östman efter matchen.

Brynäs IF

• Brynäs tog revansch för förlusten mot just Linköping i lördags.
  • Tom Hedberg stod för 1+1, det var första gången den här säsongen backen stod för mer än en poäng i en match.
  • Även Anton Rödin och Linus Ölund stod för just 1+1.
  • Brynäs fick välbehövlig utdelning i powerplay när Oscar Eklind satte 4-1 - laget var nere på 6,25 % effektivitet på de fem matcherna inför kvällen.
  • Brynäs vann sin blott andra förstaperiod för säsongen (2-0)

Greg Scott 6 raka utan poäng (första gången i SHL) 3 poäng senast 25 september Tagit 3 av 24 poäng senaste 8 matcherna

Linköping HC

• Efter två raka segrar blev det en svidande förlust mot bottenkonkurrenten Brynäs.
  • Laget sköt bara tio skott på mål under matchen.
  • Ett av dem gick i alla fall in, och det var Christoffer Ehn som såg till att bortalaget inte blev nollade.
  • Han spelades fram av Patrick Russell som därmed fick poäng i sin comeback efter sju matchers skadefrånvaro.
  • Linköping har det fortsatt tufft i powerplay, laget är uppe i 54 raka minuter utan utdelning i den spelformen.