Bristedt och Ekeståhl-Jonsson visade vägen för Rögle

2 november 2021 21:36
#RBKVLH

Växjö vann skottstatistiken med 27-25, men Rögle var mer effektivt och fortsätter att vinna på hemmaplan. Den här gången skrevs segersiffrorna till 6-2. Två nyckelspelare i hemmalaget var Leon Bristedt och Lucas Ekeståhl-Jonsson, som båda noterades för fyra poäng.

– Det var två riktigt bra passningar från Leon Bristedt. Vi tackar honom för målen. Jag är inte förvånad. Jag ser honom göra det på träning varje dag. Han är en otroligt skicklig spelare, sa Rögles Adam Tambellini efter sina två mål i första perioden.

– Det går inte att spela som vi gjorde om man ska ta tre poäng här. Det krävs betydligt mycket hårdare tag. Det här var mellanmjölk. Vi förlorar kamper över hela banan, sa Växjös Erik Josefsson.

Rögle BK

• Har vunnit samtliga sex matcher på hemmaplan.
  • Adam Tambellini gjorde sina två mål i första perioden inom loppet av tre minuter och fyra sekunder.
  • Båda gångerna blev han läckert framspelad av Leon Bristedt. Bristedt gjorde ytterligare ett mål och en assist och har nu gjort sju poäng på de tre senaste matcherna.
  • Även Lucas Ekeståhl-Jonsson gjorde fyra poäng (1+3) och är nu tvåa i backarnas poängliga med tolv poäng.
  • Efter tolv matcher utan mål nätade Brady Ferguson igen när han satte 4-1 i andra perioden.

Växjö Lakers

• Andra raka förlusten.
  • Hade vunnit åtta av de tio senaste matcherna mot Rögle inför kvällens match, men den segerraden lyckades Lakers inte utöka.
  • 33 sekunder efter Rögles 1-0-mål kvitterade Martin Lundberg, med sitt tredje mål för säsongen.
  • Tobias Rieder (0+1) har spelat fem matcher och den NHL-meriterade tysken har gjort fyra poäng.
  • Miika Koivisto spelade mest i Växjö, 23:16.