LIF

Caitos första gav Leksand tre poäng mot Malmö

1 november 2021 21:33
#MIFLIF

Malmö rivstartade matchen och hade 17-5 i skott och 2-0 efter den första perioden. I mittperioden vaknade gästande Leksand och hade kvitterat innan fyra minuter var spelade. Lagen gjorde ytterligare ett mål vardera i perioden. Och med tre minuter kvar av matchen stod det fortfarande 3-3. Då klev Matt Caito fram i powerplay och sköt 3-4. Slutresultatet blev 3-5 till slut.

– Jag tycker att vi gör en bra förstaperiod. Sedan slutar vi med det vi är bra på; att vara intensiva och ta kommandot i spelet. Vi börjar jaga trean istället för att försvara nollan, analyserade Malmös tränare Joakim Fagervall till C More.

– Vi är lite långsamma i den första perioden. Björn kom in och eldade på oss och vi kom igång i den andra perioden, sa Leksands Matt Caito.

Malmö Redhawks

• Gjorde mål i numerärt underläge för andra och tredje gången i år. Förra året blev det ett mål i boxplay, men 2019/2020 gjorde Redhawks fyra mål i spelformen.
  • Carl Söderberg gjorde sitt tionde mål för säsongen.
  • Alexander Molldén gjorde sin första poäng i SHL, en assist på Joakim Ryans 2-0-mål.
  • Carl Persson gjorde sin 200:e SHL-match. Han noterades för en assist under matchen.
  • Söderberg sköt mest i hemmalaget: Sju skott på mål.

Leksands IF

• Har nu tagit poäng i 13 raka matcher: Elva segrar och två övertidsförluster. Laget har vunnit tio av de elva senaste matcherna.
  • Matt Caito gjorde sitt första mål för säsongen. Han har gjort poäng i fyra raka matcher.Målet var hans tionde poäng för säsongen.
  • Max Veronneau stod för två assist och har nu gjort elva den här säsongen.
  • Mikael Ruohomaa stod för två mål och en assist. Han dubblade därmed sin målskörd för säsongen.
  • Emil Heineman noterades för 1+1. Han har nu gjort fem poäng den här säsongen.