Linus Karlsson sänkte Växjö

18 november 2021 21:46
#SKEVLH

Skellefteå tar sig förbi Växjö i tabellen och västerbottningarna gör det efter att ha besegrat det regerande mästarlaget med 5-3 på hemmaplan. Stor hjälte i Skellefteå var Linus Karlsson. 22-åringen gjorde både 2-1 och matchavgörande 4-2.

– De första fyra minuterna är inte bra. Sedan är vi bättre under i stort sett hela matchen. Alltid skönt att göra mål. Det är kul, sa Skellefteås Linus Karlsson.

– Vi kom ut hyfsat i första perioden, i fem, sju minuter. Sedan slår vi av på takten och ger dem lite lägen att gå ifrån. I andra gör vi det bättre. I tredje har vi hugg på det, men släpper in lite enkla mål, sa Växjös kapten Erik Josefsson till C More.

Skellefteå AIK

• Förlorade de två sista matcherna innan uppehållet, men tog sig tillbaka upp på vinnarspåret nu.
  • Filip Roos noterades för sin första SHL-poäng när han assisterade till 2-1-målet.
  • Rickard Hugg (0+1) verkar trivas mot Växjö. På två matcher mot Lakers har han gjort fyra poäng.
  • Linus Karlsson fortsätter att producera. Han gjorde både 2-1-målet och matchavgörande 4-2. Därmed har han gjort åtta poäng på de sex senaste matcherna.
  • Även Oscar Möller gjorde två poäng – ett mål och en assist.

Växjö Lakers

• Har förlorat båda matcherna mot Skellefteå den här säsongen. Växjö har släppt in elva mål på dessa två matcher.
  • Den tidigare Skellefteåspelaren Hardy Häman Aktell gjorde säsongens första mål när han satte ledningsmålet efter 1:15.
  • Tobias Rieder nätade för tredje matchen i följd.
  • Pontus Holmberg reducerade till 3-5 och förlängde poängsviten till tre raka matcher.
  • Miika Koivisto spelade mest i Lakers, 20:57.