TIK

Timrå manövrerade bort Djurgården - tog viktig seger

18 november 2021 21:26
#DIFTIK

Den första perioden mellan Djurgården och Timrå bjöd på en målexplosion där gästerna vände ett 2-1-underläge till 4-2-ledning med tre mål inom 1:55.Ett mål i numerärt underläge i mittperioden från Ty Rattie spikade slutresultatet till 2-5 och därmed tog Timrå tunga poäng i bottenskiktet av tabellen.

– Jag tycker att vi släpper in dom. Onödigt. Vi får kolla på video och se vad det finns att göra, sa hemmalagets William Eklund till C More. Vi ger inte fansen vad de förtjänar.

– Väldigt kul med seger. Det gäller att bygga på det. Vi ligger steget före idag, sa gästernas Didrik Strömberg.

Djurgården Hockey

• Har förlorat sju av nio hemmamatcher.
  • Marc-Andre Gragnani gjorde sitt första mål för säsongen. Han har gjort tre poäng på tre spelade matcher.
  • William Eklunds comeback i SHL resulterade i en assist för egen del. Han sköt även ett skott på mål på 18:38 minuters istid.
  • Ludvig Rensfelt gjorde mål och har nu gjort fyra poäng (1+3) på de fyra senaste matcherna.
  • Linus Arnesson spelade mest i hemmalaget: 22:04 minuter.

Timrå IK

• Tog andra bortasegern för säsongen och bröt därmed en sju matcher lång förlustsvit på bortaplan.
  • Tim Erixon och Erik Andersson gjorde sina första poäng i Timrådressen. Båda nätade.
  • Didrik Strömberg gjorde säsongsdebut och därmed också comeback i Timrå. Strömberg stod för två skott på mål och noterades för 15:01 minuters istid.
  • Jens Lööke nätade för andra matchen i följd.
  • Forne Djurgårdenspelaren Erik Walli Walterholm stod för 1+1.