Gallo vinnare när Linköping slog mardrömsmotståndaren

18 november 2021 21:35
Vilmos Gallo gör high five med lagkamrater på bänken
#LHCLHF

Det är ingen överdrift att säga att Luleå är ett mardrömsmotstånd för Linköping. På de tolv senaste matcherna lagen emellan har norrbottningarna vunnit elva, och senast Linköping tog tre poäng var 2018. Men ikväll kom ett trendbrott. Vilmos Galló, som under landslagsuppehållet bytte Luleå mot Linköping, öppnade målskyttet och blev vinnare eftersom LHC höll undan till seger 3-2.

– Båda lagen vill mycket, vill framåt och då blir det lite fram-och-tillbaka. Vi är inte riktigt nöjda med det spelet, men skönt att få med sig tre poäng, säger tvåmålsskytten Henrik Törnqvist.

– Tredje perioden är riktigt bra, däremot agerar vi tveksamt i de två första perioderna. Vi är ändå med i matchen och jag tycker forceringen borde gett resultat, sa Luleås tränare Thomas Berglund direkt efter slutsignalen.

Linköping HC

• För första gången sedan 29 september 2018 tog Linköping tre poäng mot Luleå.
  • En stor anledning till det var Henrik Törnqvists två mål - han dubblerade därmed säsongens målskörd.
  • Vilmos Gallo - "The Hungarian Hurricane" - gjorde mål i debuten för Linköping efter att ha fått lämna just Luleå.
  • David Rautio räddade 26 av 28 skott och stod, inte minst i tredje perioden, för en matchavgörande insats mot sin moderklubb.
  • Christoffer Ehn gjorde sin 200:e SHL-match.

Luleå HF

• Luleå har gått in i tredje perioden i underläge fyra gånger den här säsongen - och förlorat samtliga.
  • Dessutom har man bara en vinst på fem försök när man släppt in matchens första mål.
  • Jesper Wallstedt höll nollan i drygt sju raka perioder innan Vilmos Gallo gjorde just matchens första mål för Linköping.
  • Jack Connolly gjorde sin första match för säsongen för Luleå.
  • Konstantin Komarek gjorde sin 100:e SHL-match i Luleåtröjan.