Tambellini segerskytt när Rögle malde ner Malmö

25 november 2021 21:35
#MIFRBK

Hemmalaget Malmö inledde matchen piggast men fick nöja sig med 1-1 mot Rögle efter 20 minuters spel. Malmö gick upp till 3-1 tack vare två mål på tre minuter i mitten av matchen. Men Ludvig Larssons andra mål för kvällen gav 3-2 innan andra paus. En tidig kvittering i den tredje perioden tog matchen till förlängning där Rögle och Adam Tambellini kunde avgöra; 3-4.

– Vi gör inte det vi ska göra. Vi är för mjuka i vissa lägen. Jag tycker att vi har tillräckligt bra spel för att vinna matchen, sa Malmös tränare Joakim Fagervall till C More.

– Det var en tung seger för gruppen. Varje gång vi möter de här spelar tabelläget ingen roll. Vårt lag har bra självfötroende nu, sa Adam Tambellini efter matchen.

Malmö Redhawks

• Har nu fem förluster, av vilka de två senaste är på övertid, på de sex senaste matcherna.
  • Med en assist ikväll bröt Malmös bäste poängplockare, Carl Söderberg, en fem matcher lång poänglös svit.
  • Ponthus Westerholm (1+1 ikväll) gjorde sitt femte mål för säsongen.
  • Carl Persson (1+0) sköt mest i hemmalaget: Sex skott på mål.
  • Joakim Ryan (0+1) spelade 24:24 minuter, mest av samtliga utespelare i matchen.

Rögle BK

• Tog poäng för 16:e matchen i följd.
  • Har nu tagit poäng i sju raka bortamatcher.
  • Adam Tambellini (1+0 ikväll) förlängde sin poängsvit till sex raka matcher (6+4).
  • Dennis Everberg (1+0) har nu gjort fyra mål och två assist på de senaste fem matcherna.
  • Ludvig Larsson gjorde två poäng för andra matchen i följd. Ikväll blev det två mål, förra gången två assist.