IKO

Karlkvist, Juel bakom Oskarshamns straffseger mot Frölunda

30 november 2021 21:35
#FHCIKO

Två backmål gav Frölunda 2-0 hemma mot Oskarshamn efter en period. Gästerna reste sig dock och kom ikapp innan hemmalaget snabbt gjorde 3-2. En kvittering från gästerna tog matchen till både förlängning och sedermera straffar. Där drog Oskarshamn det längsta strået och förlängde därmed segersviten; 3-4.

– Vi spelar bra i tio minuter. Sedan följer vi inte vår gameplan alls. Sedan släpper vi på det totalt. Andraperioden är riktigt tråkig tyvärr, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

– Det är fantastiskt kul och starkt att vi vinner det här efter en förstaperiod där vi gav bort mycket. Vi kliver in i situationer och kan vända momentumet, sa gästernas tränare Martin Filander.

Frölunda HC

• Fick se en fem matcher lång segersvit på hemmaplan brytas.
  • Elmer Söderblom gjorde sitt tionde mål för säsongen.
  • Anders Grönlund gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Som mest har han gjort fem mål under en säsong (2020/2021).
  • Christian Folin gjorde sitt femte mål för året. Tre av dessa, kvällens inkluderat, har kommit på de senaste sex matcherna.
  • Ryan Lasch gjorde en assist. Han har därmed gjort ett mål och sex assist på de senaste sex matcherna.

IK Oskarshamn

• Tog tredje raka segern.
  • Kim Rosdahl nätade för andra matchen i följd.
  • Patrik Karlkvist noterades den avgörande straffen och tre assist. Han har nu gjort poäng i tre raka matcher (4+3) och har gjort 8+7 på de senaste åtta matcherna.
  • Hynek Zohorna gjorde sitt femte må för säsongen. Han nätade för andra matchen i följd och har gjort poäng i tre raka (2+1).
  • Tomas Zohorna gjorde assist för andra matchen i följd. Båda assistpoängen har kommit till lillebro´r Hyneks mål.