TIK

Het Lycksell fixade två Växjöpoäng mot Timrå

4 december 2021 18:16
#VLHTIK

Bortalaget Timrå IK gick till andra paus mot Växjö efter att Ty Rattie gett gästerna ledningen. Samme Rattie nätade i den tredje perioden, vilket då betydde 1-2 men Olle Lycksell kvitterade med 13 sekunder kvar. Matchen gick till straffar där Lycksell blev segerskytt; 3-2 till Växjö.

– "Vi får bra snurr i anfallszon och skapar lägen men vi får inte in pucken", sa Olle Lycksell i Växjö efter den första perioden. Han var själv bidragande till att så blev fallet till slut.

– Det är bittert när vi har chansen att vinna i slutet. Men det finns mycket bra att ta med från den här matchen, sa Timrås assisterande tränare Anders Karlsson.

Växjö Lakers

• Tog andra raka segern efter fem raka förluster i SHL.
  • Lycksell låg bakom samtliga mål. Han noterades för 2+1 i matchen och har nu 4+1 på de senaste fyra matcherna.
  • Pontus Holmberg (0+1 ikväll) har nu gjort 2+9 på de senaste nio matcherna.
  • Joel Persson och Glenn Gustafsson noterades för assist för andra matchen i följd. Persson assisterade även Lycksell i förra matchen (mot Linköping).
  • Persson sopelade mest i Växjö: 25:24 minuter.

Timrå IK

• Har nu fem raka förluster mot Växjö i SHL, tre raka på bortaplan.
  • Tvåmålsskytten Ty Rattie nätade för fjärde matchen i följd. Han har 6+1 på dessa matcher.
  • Jacob Johansson stoppade 33 av 35 skott under matchen (straffar ej inkluderade). Det är flest räddningar för honom i en och samma match under säsongen (två matcher med 32 tidigare).
  • Robin Hanzl spelade mest i Timrå: 27:42 minuter.
  • Rattie sköt mest i matchen: Sju skott på mål.